Persoanele care adoptă un câine din adăpost vor primi mâncare pentru el timp de 2 luni

Cetăţenii şi ONG-urile care adoptă un câine dintr-unul din adăposturile Primăriei Capitalei vor primi mâncare pentru el timp de două luni, de la centrul Dogtown, care a primit la rândul său o donaţie de 22 de tone de mâncare pentru câini din Germania.

15 oct. 2013, 15:38
Persoanele care adoptă un câine din adăpost vor primi mâncare pentru el timp de 2 luni

Cele 22 de tone de mâncare pentru câini, donate de Issa Foundation din Germania, au ajuns marţi în centrul de protecţie a animalelor Dogtown, urmând să fie redistribuite persoanelor fizice şi organizaţiilor care adoptă câini din adăposturile de stat din Bucureşti, ca o măsură de încurajare a acestui gest făcut de cetăţeni, se arată într-un comunicat al centrului, citat de Mediafax.

Întreaga cantitate donată din străinătate va ajunge exclusiv la persoanele care fac dovada adoptării unui căţel din adăposturile Mihăileşti sau Pallady deţinute de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei Capitalei.

Astfel, cine adoptă un căţel are asigurată hrana pentru acesta timp de două luni de zile, iar organizaţiile care aderă la acest program au astfel un sprijin şi răgaz 60 de zile să găsească la rândul lor adoptatori finali. Centrul Dogtown a desfăşurat acţiuni similare şi în noiembrie 2012, când a primit ajutoare din Luxemburg.

„Adopţiile, împreună cu sterilizările gratuite asigurate de primăria generală şi oferirea unui adăpost căţeilor abandonaţi pe străzi sunt măsurile pe care le susţinem pentru a nu ajunge la eutanasieri în masă”, spune Florian Fugaşin, director executiv al Portico, asociaţia care a dezvoltat proiectul Dogtown..

Asociaţiile care doresc să adere la acest program (să primească hrană pentru câinii adoptaţi din adăposturile de stat) pot contacta Asociaţia Portico la www.facebook.com/DogtownPortico sau la [email protected].

Cei care adoptă un câine de la Dogtown Portico vor primi un pachet de adopţie ce constă în hrană pentru 10 zile, o lesă, un bol pentru mâncare, jucării şi un curs de dresaj gratuit timp de 2 luni.

Centrul zonal de protecţie, îngrijire şi adopţie a animalelor fara stăpân Dogtown, al Asociaţiei Portico, a fost inaugurat în primăvara anului trecut, când primii 40 de câini, adunaţi de pe străzile Capitalei, au fost duşi în acest adăpost, cu o capacitate de cazare şi îngrijire pentru peste 1.000 de animale. La finalizarea adăpostului, ce se va întinde pe aproape cinci hectare, vor putea fi primiţi până la 8.000 de câini, se arată pe site-ul centrului.


loading...