Autorul ATACULUI ARMAT din Militari a fost REŢINUT

Mihai Chiriţă, interlopul care a împuşcat trei persoane în cartierul Militari din Capitală, a fost reţinut, potrivit România TV. El a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, unde se află şi rudele sale, care au fost arestate pentru 29 de zile. Atacatorul susţine că este nevinovat şi că de fapt a încercat să se apere.

24 nov. 2013, 21:48
Autorul ATACULUI ARMAT din Militari a fost REŢINUT

Mihai Chiriţă, care a împuşcat trei oameni cu un pistol cu bile, s-a predat la aproape 24 de ore dupa atac. Acesta este acuzat de ultraj, vătămare corporală gravă și uz ilegal de armă neletală. Avocatul agresorului susţine că acesta a intrat în panică pentru că şi-a văzut surorile agresate.

Mihai Chiriţă a văzut că în faţa blocului surorile sale erau bătute de mai mulţi bărbaţi şi o femeie. Acesta avea pistolul cu neletale la el şi a tras două focuri sperând că atacatorii se vor potoli. Din contră, aceştia s-au îndreptat violenţi asupra lui şi atunci el a tras în plan orizontal 2-3 focuri de armă„, a declarat avocatul agresorului.

VEZI ŞI: Explicaţie HALUCINANTĂ a pistolarului din Militari, după incidentul armat. Vezi cum vrea să scape de acuzaţii

De cealaltă parte, martorii spun că surorile atacatorului sunt cele care au iscat scandalul, în timp ce se aflau la coadă în supermarket.  În urma atacului armat, doi bărbaţi au fost răniţi, iar o femeie şi-a pierdut un ochi, după ce a fost împuşcată.

Surorile lui, Florentina, care este avocat, şi Mariana Cristina, şi tatăl, Tomiţă Chiriţă, au fost puşi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Vecinii de cartier au spus că agresorul este cunoscut ca interlop în zonă şi a mai provocat scandaluri. Potrivit presei, familia Chiriţă este apropiată de clanul Cămătarilor. Familia neagă însă orice legătură cu lumea interlopă. De altfel, una dintre surorile atacatorului este avocat.

Potrivit martorilor, clanul Chiriţă beneficiază de protecţia poliţiei de la Secţia 20, care mai are pe rol plângeri la adresa lor. Şeful secţiei a respins însă aceste acuzaţii.

CITEŞTE ŞI: De la ce a pornit conflictul armat din Capitală în care o tânără a fost împuşcată în ochi:Detalii ÎNGROZITOARE