Autorul atacului de la Maratonul din Boston, Djohar Ţarnaev, a PLÂNS în faţa curţii

Djohar Ţarnaev a plâns în faţa curţii, după ce a văzut-o pe mătuşa sa plângând necontrolat în timp ce depunea mărturie în apărarea lui.

05 mai 2015, 14:39
Autorul atacului de la Maratonul din Boston, Djohar Ţarnaev, a PLÂNS în faţa curţii

Autorul atacului de la Maratonul din Boston, Djohar Ţarnaev, în vârstă de 21 de ani, a vărsat o lacrimă şi s-a agitat în scaun în timp ce mătuşa lui, Patimat Suleimanova, depunea mărturie în apărarea lui.

Mătuşa lui Djohar a putut doar să răspundă întrebărilor despre numele ei, data şi locul naşterii, izbucnind apoi în plâns.

Citeşte şi Începe procesul teroristului acuzat de organizarea atentatelor de la Boston: Riscă pedeapsa cu moartea

Patimat Suleimanova, sora mamei lui Djohar, este unul dintre cei câţiva membri ai familiei care se află la Boston pentru a depune mărturie în faza de stabilire a pedepsei în procesul acestuia.

Atentatele de la Maratonul din Boston, cele mai grave din SUA de la 11 septembrie, s-au soldat cu trei morți și 264 de răniți.

Jurații vor trebui să decidă dacă Țarnaev este condamnat la pedeapsa cu moartea — impusă de 17 capete de acuzare din cele pentru care a fost găsit vinovat — sau la închisoare pe viață, potrivit Agerpres.

Cea de a doua fază a procesului riscă să fie mai animată decât prima, la finalul căreia juriul trebuia să se pronunțe asupra vinovăției suspectului. Ori vinovăția sa nu părea să fie pusă la îndoială, în condițiile în care avocații săi au recunoscut că a depus una dintre cele două bombe.

Citeşte şi ATENTATELE din Boston: Suspectul terorist Djohar Ţarnaev vrea să fie JUDECAT la Washington

Pedeapsa cu moartea nu mai există din 1984 în statul Massachusetts, a cărui capitală este Boston, și nimeni nu a mai fost executat din 1947.

Fiind însă vorba de „un act de terorism cu utilizarea unei arme de distrugere în masă”, cazul lui Djohar Țarnaev ține de justiția federală care autorizează o sentință capitală.