Autorul atacului mafiot din Iași a fost prins. ”Prințul” prostituatelor fugise în Republica Moldova după ce și-a împușcat rivalul

Alin Alexandru Plop, în vârstă de 30 de ani, este autorul atacului armat din cartierul ieşean Alexandru cel Bun. ”Prințul” prostituatelor, cum este el cunoscut, a primit mandat de arestare în lipsa după ce l-a împuşcat cu o armă de foc, de calibru mic, în gât pe Marius Angheluță, un bărbat în vârstă de 40 de ani, rivalul său în afaceri.

03 feb. 2023, 13:01
Autorul atacului mafiot din Iași a fost prins. ”Prințul” prostituatelor fugise în Republica Moldova după ce și-a împușcat rivalul

Autorul atacului mafiot din Iași a fost prins în Republica Moldova. Fugise peste graniță imediat după ce în noaptea de 1 spre 2 februarie l-a împuşcat în gât pe Marius Angheluță, un bărbat în vârstă de 40 de ani, rivalul său în afaceri. Autoritățile române fac acum demersuri pentru aducerea lui în țară.

~Astăzi, 03 februarie a.c., în cadrul schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și autoritățile judiciare din Republica Moldova, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la omor a fost localizat, depistat și reținut de către polițiștii moldoveni, pe teritoriul Republicii Moldova.

Față de acesta, Tribunalul Iași a emis cererea de dare în urmărire internațională și mandat european de arestare.

Bărbatul, de 31 ani, urmează a fi predat/preluat din Republica Moldova, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.

Schimbul de date cu autoritățile moldovenești a fost efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

 

Alin Alexandru Plop fusese dat în urmărire internațională după ce pe numele lui magistrații ieșeni au emis mandat de arestare în lipsă pentru tentativă de omor.

În noaptea de 1 spre 2 februarie, Alin Alexandru Plop și-a așteptat rivalul în fața blocului din cartierul Alexandru cel Bun, în care acesta locuia. Plop se afla într-o mașină marca Audi. Din autoturism a tras un singur foc de armă, înspre rivalul său, Marius Angheluță. L-a nimerit pe acesta în gât. După atac, ”prințul” prostituatelor a fugit.

Martorii au sunat la 112 și au cerut ajutorul medicilor. Marius Angheluță a ajuns la spital în stare gravă.

”În fapt, s-a reţinut că la data de 01.01.2023, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.

Numitul P.A.A. a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat, fiind în prezent căutat de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale. Victima A.M.M a fost transportată la sediul Spitalului „Sf. Spiridon Iaşi” şi preluată de către medicii de gardă în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi”, a transmis prim procuror, Radu Cătălin Ţocu, citat de bzi.ro.