Autorul deturnării feribotului turc a fost ucis

Oficialii de la Istanbul susţin că acesta a acţionat singur şi era membru al unei organizaţii teroriste. Toate cele 24 de persoane aflate la bordul vasului sunt în siguranţă.

RomaniaTV.net
12 nov. 2011, 08:08
Autorul deturnării feribotului turc a fost ucis

Autorul deturnării unui feribot turc ce transporta 24 de persoane a fost ucis sâmbătă dimineaţă, a anunţat guvernatorul Istanbulului. „La scurt timp de la începerea unei operaţiuni (de securitate), bărbatul a fost găsit mort”, a declarat Huseyin Avni Mutlu pentru postul de televiziune NTV.

Guvernatorul a precizat că acesta era „membru al unei organizaţii teroriste”, ceea ce înseamnă în terminologia oficială turcă mişcarea armată PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan). Bărbatul, în vârstă de 28-30 de ani, avea asupra sa un dispozitiv exploziv, a precizat guvernatorul, adăugând că acesta a acţionat singur, contrar a ceea ce afirmase în timpul nopţii ministrul Transporturilor, Binali Yildirim, care menţiona prezenţa a „patru sau cinci” rebeli kurzi la bordul navei.

Pasagerii feribotului sunt nevătămaţi, a adăuat guvernatorul. Feribotul a fost deturnat în jurul orei 16.00 GMT (18.00 ora României), în Marea Marmara, în vestul Turciei.