Autorul masacrului de la premiera Batman îşi cumpărase legal de pe Internet armele şi muniţia VIDEO

Apartamentul autorului masacrului din cinematograf era plin de bombe. Poliţia a găsit 30 de dispozitive explozive în locuinţă, pe care au reuşit să le dezactiveze şi aproximativ 6.000 de gloanţe.

RomaniaTV.net
22 iul. 2012, 08:18
Autorul masacrului de la premiera Batman îşi cumpărase legal de pe Internet armele şi muniţia VIDEO

Poliţia a găsit 30 de dispozitive explozive în locuinţă pe care au reuşit să le dezactiveze. Tânărul, suspectat că a omorât 12 oameni şi a rănit 59 de persoane la premiera unui film din seria Batman şi-a premeditat cu mare atenţie atacul. Anchetatorii au descoperit căîn ultimele patru luni a cumpărat arme, muniţie şi componente pentru bombe.

Locuinţa atacatorului era plină de explozibili. Poliţiştii au muncit aproape două zile că să îi dezactiveze.

„Vorbim despre motiv. Vorbim despre apărare, despre premeditare. Fără niciun dubiu, apartamentul era aranjat să omoare pe oricine avea să intre acolo. Spun asta bazându-mă pe ce am văzut înăuntru”, a declarat unul dintre specialiştii implicaţi în ancheta asupra masacrului de la cinematograf.

Poliţia susţine că suspectul în vârstă de 24 de ani a primit mai multe pachete voluminoase la locul de muncă şi acasă. Ei cred că acestea conţineau material pentru explozibili. Din cauza pericolului, mai multe blocuri din zonă au fost evacuate.

Atacatorul de 24 de ani se consideră „Joker”, unul din personajele negative din seria Batman. Potrivit poliţiei, tânărul, fost doctorand în neuroştiinţe, a cumpărat legal de pe Internet arme şi 6 mii de gloanţe.