Autostrada A7 devine „austostrada Umbrărescu”. Mesajul premierului Nicolae Ciucă

În România până acum s-a construit pe bază de „cioturi” cu loturi inaugurate pe 10-20 km şi nicio autostradă pe distanţe de peste 100 km nu s-au construit pentru a fi gata în acelaşi timp.

24 ian. 2023, 16:50
Autostrada A7 devine „austostrada Umbrărescu”. Mesajul premierului Nicolae Ciucă

UMB Spedition, compania de construcţii a omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, şi-a adjudecat circa 250 km din totalul de 320 km ai autostrăzii A7 Ploieşti-Paşcani construită cu bani din PNRR.

Toţi cei 320 km ai autostrăzii A7 Ploieşti Paşcani vor fi în execuţie în primăvara acestui an, o premieră pentru infrastructura românească, scrie ZIARUL FINANCIAR.

În România până acum s-a construit pe bază de „cioturi” cu loturi inaugurate pe 10-20 km şi nicio autostradă pe distanţe de peste 100 km nu s-au construit pentru a fi gata în acelaşi timp.

Umbrarescu poate lucra deja pe doua dintre cele trei loturi castigate. Autostrada A7 Ploiesti – Pascani este formata din 4 tronsoane : Ploiesti – Buzau, Buzau – Focsani, Focsani – Bacau si Bacau – Pascani. Umbrarescu a castigat toate cele trei tronsoane – de la Buzau pana la Pascani. Firmele controlate de constructorul bacauan, Dorinel Umbrarescu, au inceput deja lucrarile pe tronsonul Buzau – Focsani, iar zilele astea au inceput diverse lucrari si pe tronsonul Focsani – Bacau.

Tronsonul Bacau – Pascani a fost insa contestat de o firma din Neamt si se asteapta rezultatul contestatiei. Daca Umbrarescu ramane castigator, acesta va construi peste 250km de autostrada din A7 – de la Buzau pana la Pascani.

Când va fi gata Autostrada Moldovei (A7), construită de Dorinel Umbrărescu | EXCLUSIV
”România este astăzi în faţa unei etape importante pentru viitorul nostru. Miza comună  este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat şi consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei şi  întregii lumi. Iar acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret înseamnă capacitatea de a oferi o viaţă mai bună fiecărui român, fără a lăsa pe cineva în spatele liniilor de dezvoltare. De a reduce, cât mai rapid cu putinţă, decalajele între sate şi oraşe, între regiunile României.
Guvernul pe care îl  conduc a reuşit progrese semnificative. Pentru că suntem la Iaşi, aş dori să  mă refer la Autostrada Moldovei, A7, un obiectiv aşteptat mulţi ani de cetăţeni şi care, în sfârşit, are perspective certe de realizare. Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi  Rezilienţă, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate, iar antreprenorii au început  lucrul. Modul în care reuşim să avansăm  acest proiect în perioada scurta în care l-am repus între priorităţi este încă  un exemplu ca împreună  putem pune lucrurile în  mişcare, uniţi de dorinţa  pentru mai bine. A8, Autostrada Unirii, Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni va consolida, prin finanţarea europeană de care beneficiază România, oportunităţile de dezvoltare ale Moldovei”, a declarat şeful Executivului.

El a subliniat că aceeaşi mobilizare trebuie să se regăsească  în toate acţiunile  îndreptate spre creşterea  calităţii  vieţii  cetăţenilor,  spre dezvoltarea comunităţilor şi a ţării.
”În  România  europeană  toţi  cetăţenii  trebuie să aibă  şanse  egale, să se simtă  în  siguranţă  şi  să  aibă  speranţa unui viitor mai bun şi mai prosper”, a explicat Ciucă.

 

Nicolae Ciucă le-a promis românilor că Autostrada Moldovei, finanțată din PNRR, devine realitate. „Este un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare”