Nicolae Ciucă le-a promis românilor că Autostrada Moldovei, finanțată din PNRR, devine realitate. „Este un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare”

Premierul României, Nicolae Ciucă, prezent marți la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, de la Iași, a făcut promisiuni legate de autostrada care urmează să lege Moldova de restul țării.

24 ian. 2023, 15:05
Nicolae Ciucă le-a promis românilor că Autostrada Moldovei, finanțată din PNRR, devine realitate. „Este un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare”

Premierul Nicolae Ciucă a spus că Autostrada Moldovei, finanțată prin PNRR, va deveni realitate.

„Pentru că suntem la Iaşi, aş dori să mă refer la Autostrada Moldovei, A7, un obiectiv aşteptat mulţi ani de cetăţeni şi care, în sfârşit, are perspective certe de realizare. Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate, iar antreprenorii au început lucrul”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și Nicolae Ciucă, printre huiduieli la Iași: ”Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române. Hai să dăm mână cu mână, pentru prezentul şi viitorul nostru european!”

Nicolae Ciucă: „A8 va consolida oportunitățile de dezvoltare ale Moldovei”

Ciucă a spus că A8, Autostrada Unirii Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni, va consolida oportunitățile de dezvoltare ale Moldovei.

„Modul în care reuşim să avansăm acest proiect în perioada scurtă în care l-am repus între priorităţi este încă un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare, uniţi de dorinţa pentru mai bine. A8, Autostrada Unirii Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni va consolida, prin finanţarea europeană de care beneficiază România, oportunităţile de dezvoltare ale Moldovei”, a adăugat el.

Citește și Iohannis și Ciucă au decis: elevii din România vor învăța despre „gravitatea crizei climatice”: „E o continuare a proiectului România Educată”

Toți românii trebuie să aibă șanse egale și să se simtă în siguranță, a mai adăugat premierul. „În România europeană toţi cetăţenii trebuie să aibă şanse egale, să se simtă în siguranţă şi să aibă speranţa unui viitor mai bun şi mai prosper”.