Autostrada Bucureşti – Ploieşti ar putea fi dată în folosinţă în luna mai VEZI CUM ARATĂ DRUMUL

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu speră ca autostrada Bucureşti-Ploieşti să fie dată în folosinţă la jumătatea lunii mai, în caz contrar constructorii urmând să fie penalizaţi. Şeful Guvernului a amintit că proiectul, finanţat integral de la bugetul de stat, este deja în derulare de şapte ani.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 09:27
Autostrada Bucureşti – Ploieşti ar putea fi dată în folosinţă în luna mai VEZI CUM ARATĂ DRUMUL

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, au inspectat, duminică, şantierul de construcţie a tronsonului de autostradă Bucureşti-Ploieşti, în cazul căruia termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori, din cauza întârzierilor. Şeful Guvernului a amintit că proiectul, finanţat integral de la bugetul de stat, este deja în derulare de şapte ani şi a afirmat că speră ca lucrarea să poată fi încheiată la jumătatea lunii mai.

Presupun că toată lumea aşteaptă cu aceeaşi nerăbdare ca şi noi darea în folosinţă a acestei autostrăzi. Proiectul face 7 ani anul acesta şi este acoperit integral de la bugetul de stat. În ultimele luni, de la instalarea guvernului, am avut în permanentă atenţie stadiul lucrărilor, iar ceea ce a însemnat întârziere pare să fi fost deja rezolvat. Sperăm ca la jumătatea lunii mai să avem autostrada dată în circulaţie. Închidem un proiect în care multă lume are merit, guvernul Boc a ţinut foarte mult ca această autostradă să fie încheiată chiar anul trecut, dar nu s-a putut. Mulţumit am să fiu când va fi dată în folosinţă. Proiectul trebuie încheiat repede„, a declarat şeful Executivului.

Cu excepţia celor 6 km de autostradă urbană, avem gata 56 de kilometri până la centura Ploieştiului. Mai sunt 6 kilometri care vor fi finalizaţi între Centură şi Sectorul 2. Punctele cele mai grele le-am atacat, mă refer în special în zonele cu poduri, unde am avut şi avem şi acum probleme foarte mari. Este un proiect care a avut adiţionări foarte mari, unde termenele nu au fost respectate şi s-au făcut genul de greşeli pe care încercăm să le evităm de acum înainte. Sper ca şi constructorii să-şi facă treaba aşa cum împreună i-am instrucţionat astăzi. Dacă nu vor fi finalizate lucrările la termen, constructorii vor fi penalizaţi. Se face şi sensul giratoriu din vestul Ploieştiului„, a spus ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare.

Cuantumul penalităţilor va fi calculat şi anunţat când se vor termina lucrările, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Pornim procedura prin care reactualizăm studiul de fezabilitate astfel încât la mijlocul anului viitor să fim în poziţia în care, cu acordul UE, să putem porni această procedură de licitaţie pentru tronsonul Sibiu – Piteşti. Va fi un proiect finanţat dintr-un fond de coeziune„, a adăugat Nazare, care a precizat că există un plan de relansare a proiectului de construire a unui tronson de autostradă Comarnic-Braşov.

Trebuie să facem analiza împreună cu băncile şi să avem un proiect foarte bine pregătit, pentru a evita un nou eşec„, a explicat ministrul.

La începutul lunii, Ministerul Transporturilor a postat pe site-ul oficial un filmuleţ în care se poate vedea care este stadiul lucrărilor la autostradă. VEZI AL DOILEA MATERIAL VIDEO