Autostrada Comarnic-Braşov va fi gata în ŞASE ani. Până atunci drumul până la munte va dura „17 ore”

Ministrul Transporturilor, Luciand Bode, a declarat faptul că autostrada Comarnic-Braşov va fi realizată de către Guvernul Liberal, însă construirea acestuia va dura aproximativ şase ani, timp în care drumul până la munte pe valea Prahovei va dura "17 ore".

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 19:15
Autostrada Comarnic-Braşov va fi gata în ŞASE ani. Până atunci drumul până la munte va dura „17 ore”

Politicianul afirmă că alternativa cea mai „la îndemână” pentru DN 1 este drumul judeţean 102I, pe care Ministerul Transporturilor doreşte să-l preia de la consiliile judeţene care îl administrează şi să îl reabiliteze prin Compania Naţională de Investiţii.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor: Parteneriatele public-private pentru autostrada Comarnic – Braşov şi tronsonul Târgu Mureş – Iaşi, anulate

Lucian Bode a adăugat faptul că parteneriatul public-privat încheiat de guvernul PSD pentru autostrada Comarnic-Braşov este unul „cum nu a văzut nimeni în lumea asta”.

„Disperarea unora când au văzut că nu glumim şi anulăm acea mizerie numită parteneriat public-privat model Vâlcov-Dăncilă pe Comarnic – Braşov au început să ne atace din toate părţile, că renunţăm la autostradă. Autostrada Comarnic – Braşov va fi construită de către guvernul liberal, este un obiectiv major, strategic declarat de către CSAT, şi va fi construită, numai că până când demarăm lucrările efectiv la autostrada Comarnic – Braşov, la cei 58 de kilometri, mai trec aproximativ doi ani de zile. Până când finalizăm lucrările este posibil să mai treacă încă patru ani de zile. Dacă anul trecut am stat în trafic şapte ore, peste şase ani de zile vom sta 17 ore pe DN 1. Este inadmisibil să stăm cu mâinile în sân şi să nu ne uităm la variante alternative la acest trafic infernal, sufocant, pe DN 1”.
 
Citeşte şi: Parteneriatul public-privat pentru autostrada Comarnic-Braşov, anulat în şedinţa de Guvern de marţi
 
Ministrul a precizat că alternativa „cea mai la îndemână” pentru DN 1 este drumul judeţean 102I care leagă municipiul Câmpina de comuna Valea Doftanei din judeţul Prahova, pe care intenţionează cu ajutorul autorităţile centrale prin Compania Naţională de Investiţii să preia tronsoanele – 25 de kilometri de drum – 11 în judeţul Prahova şi 14 kilometri în judeţul Braşov – care trebuie reabilitate, realizează reabilitarea şi le predau apoi administratorului drumului, Consiliul Judeţean Braşov, respectiv Consiliul Judeţean Prahova.
 
Acest drum ar putea fi realizat în doi ani sau doi ani şi jumătate, cu costuri de cel mult un milion de euro pe kilometru. De asemenea, ministrul a precizat faptul că a discutat cu primarii localităţilor de pe Valea Prahovei şi că îşi doreşte realizarea unor pasaje şi altor lucrări de infrastructură care să decongestioneze traficul rutier, lucrări care ar fi realizate din fonduri europene.
 
 

loading...
Partenerii noștri