Autostradă dată cu var. Un camion s-a răsturnat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Un camion care transporta var de la Târgu Jiu la Galaţi s-a răsturnat, miercuri seară, la intrarea pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Toată încărcătura s-a vărsat pe ambele sensuri ale şoselei. Din cauza accidentului, traficul a fost deviat pe fosta centură a Piteştiului.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 07:28
Autostradă dată cu var. Un camion s-a răsturnat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Şoferul camionului nu a adaptat viteza la condiţiile de ceaţă, iar la intrarea pe autostradă maşina de 40 de tone a derapat şi s-a răsturnat. Agenţii care păzesc autostrada au ajuns primii la faţa locului.

Am auzit prin staţie la tiruri că la 120 e o rabă răsturnată cu piatră albă şi am venit. Era camionul răsturnat cu piatră albă pe ambele sensuri„, a spus Gabriel Pop, agent de pază.

Şi rezervorul camionului a fost avariat, iar toată motorina s-a scurs pe autostradă.

Principala cauză a producerii accidentului de circulaţie a fost viteza neadaptată la condiţiile de drum: carosabil umed, ceaţă, vizibilitate 100 de metri„, a declarat inspector Gheorgiţă Spiridon – Poliţia A1.

Şoferul rănit a fost transportat cu o ambulanţă la spital. Piatra de var a fost strânsă de pe autostradă de două maşini ale Administraţiei Naţionale a Drumurilor.

În tot acest timp, traficul spre Bucureşti a fost deviat pe fosta şosea de centură a Piteştiului.