Autostrada din Romania care va avea un tunel de 3 kilometri

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat sâmbătă că cel mai probabil în luna mai se va organiza licitaţia pentru un proiect de infrastructură de importanță capitală pentru români.

RomaniaTV.net
16 feb. 2020, 16:23
Autostrada din Romania care va avea un tunel de 3 kilometri

Lucian Bode, a anunțat sâmbătă că în luna mai va organiza licitația pentru construirea celui mai lung tunel din România, cu o lungime de aproape trei kilometri, ce urmează a fi făcut pe tronsonul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania și are o valoare estimată de peste un miliard de lei.

„Noi estimăm ca până undeva în aprilie să finalizăm şi să fim în situaţia în care în luna mai să urcăm în SICAP, pentru licitaţie – proiectare şi execuţie, tunelul Meseş”, a declarat Lucian Bode, în conferinţa de presă.

Acesta a precizat și că indicatorii tehnico-economici privind această investiţie au fost reaprobaţi, iar documentaţia pentru demararea procedurii de atribuire este în curs de elaborare, urmând a fi transmisă spre validare către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Directorul Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Florin Scarlat, a precizat că tunelul este un obiectiv de investiţii special și, din acest motiv, a cerut asistenţă din partea unor experţi străini.

„Fiind o lucrare de investiţie cu un specific aparte, a necesitat inclusiv asistenţa din partea unor experţi de la o firmă internaţională renumită pentru a pune la punct documentaţia, pentru că necesită în primul rând o lucrare de bază acele tunele. Necesită un sistem de monitorizare a traficului în acest tunel. Sunt nişte experienţe pe care alte state le au. Din păcate, noi acum suntem în faza pionieratului şi am apelat la această experienţă pentru a genera o documentaţie matură şi cu toate elementele tehnice, pentru a o putea scoate la licitaţie”, a precizat Florin Scarlat, potrivit Agerpres.


loading...