Autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti nu-i gata. CNADNR îi ameninţă cu penalizări pe Căşuneanu şi Besciu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că, la 15 decembrie 2011, lucrările de construcţie pentru tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei – Ploieşti sunt finalizate doar  între km 48+200 – km 62+000.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 13:04
Autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti nu-i gata. CNADNR îi ameninţă cu penalizări pe Căşuneanu şi Besciu
S.C. Euroconstruct Trading 98 SRL, deţinută de Dan Besciu, şi SC Pa&Co International SRL, a lui Costel Căşuneanu, nu au finalizat lucrările de construcţie până la termenul limită, astfel încât CNADNR va aplica prevederile contractuale referitoare la penalităţile de întârziere (0,05%/zi), calculate la restul lucrărilor rămase de executat, până la data finalizării lucrărilor.
Sectorul care este deja finalizat a fost construit de SC Spedition UMB SRL, firmă deţinută de omul de afaceri Dorin Umbrărescu. 
Spedition UMB a finalizat la timp tronsonul pe care a lucrat, de la kilometrul 48,2 la 62, astfel că nu va plăti penalităţi.
Penalităţile urmează să fie calculate de consultantul S.C. Consitrans SRL, desemnat pentru supervizarea lucrărilor de construcţie. Termenul estimat de finalizare pentru tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti este trimestrul II 2012, potrivit unui comunicat al CNADNR.

Consorţiul a câştigat licitaţia pentru construirea segmentului de autostradă în 2006, iar valoarea iniţială a contractului a fost de 702,58 de milioane de lei, fără TVA, majorată cu 25% în 2009 la 883,7 milioane lei, fără TVA. Finanţarea este asigurată integral de la bugetul stat.

În primăvară consorţiul a solicitat Ministerului Transporturilor majorarea contractului cu 47%, însă instituţia a refuzat şi a trimis o notificare asocierii pentru rezilierea contractului. Companiile au renunţat la cerere şi au reluat lucrările.

Totodată, în august premierul Emil Boc le-a reproşat constructorilor că unele porţiuni ale lucrării arată ca în „epoca de piatră” şi i-a avertizat că le va „tăia capul”, inclusiv prin aplicarea de penalităţi, dacă nu vor respecta termenele de finalizare a proiectului.