Autostrada Sibiu - Piteşti. A fost semnat contractul pentru tronsonul dintre Piteşti şi Curtea de Argeş. Când va fi gata

Publicat: Luni, 11 Mai 2020 19:04 // Actualizat: Luni, 11 Mai 2020 19:04 // Sursa: romaniatv.net

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 5 a autostrăzii A1 Sibiu - Piteşti, după trei ani de licitaţii. Contractul pentru cei 30,35 de kilometri, de la Piteşti la Curtea de Argeş, a fost semnat cu firma italiană Astaldi şi are o valoare de aproape 360 de milioane de euro.

Termenul de proiectare a tronsonului dintre Piteşti şi Curtea de Argeş este de 12 luni, iar cel de execuţie de 48 de luni, conform Hotnews.

"Luni, 11 mai 2020, CNAIR SA a semnat contractul PROIECTARE ȘI EXECUȚIE AUTOSTRADA SIBIU - PITEȘTI, SECȚIUNEA 5, CURTEA DE ARGEȘ – PITEȘTI, KM 92+600 – KM 122+950” cu ofertantul castigator ASTALDI SpA (ITALIA)”, anunță CNAIR.

Valoarea contractului este de 1.710.277.069,34 lei fără TVA, iar durata de realizare este de 60 luni, respectiv 12 luni perioada de proiectare și 48 de luni pentru execuția lucrărilor.

10 de ani de garanţie pentru secţiunea dintre Piteşti şi Curtea de Argeş a autostrăzii Sibiu - Piteşti

Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de ASTALDI SpA este de 120 de luni (10 ani.)

"Traseul acestei secțiuni începe în zona localității Curtea de Argeș si continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime”, precizează CNAIR.

Cât costă tronsonul dintre Piteşti şi Curtea de Argeş a autostrăzii Sibiu - Piteşti

Valoarea mai ridicată a proiectului vine și din faptul că cel puțin pe o treime din lungimea totală a traseului vor fi executate numeroase lucrări de artă: 12 poduri, 1 viaduct, 6 pasaje, 3 Noduri rutiere, 1 Spațiu de Servicii, 1 Centru de Întreținere și Coordonare, 1 Parcare de Scurtă Durată. În plus, în zona Curtea de Argeș va fi realizat și un drum de legătură cu orașul de circa 2 kilometri lungime.

Licitația pentru Secțiunea 5 din A1 Pitești - Sibiu a fost lansată în iulie 2017, iar ofertele au fost depuse câteva luni mai târziu. Până la momentul semnării contractului, procedura de evaluare a ofertelor s-a dovedit a fi una greoaie, iar o serie de contestaţii au fost depuse de ofertanţi.

Care e stadiul pentru restul tronsoanelor de pe A1 Sibiu - Pitești

Pe Secțiunea 1 Sibiu - Boița, în lungime de circa 13 km, antreprenorul a demarat lucrările de execuție în luna martie.

Pentru Secțiunea 2, Boița - Cornetu, (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31.33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Secțiunea 3 Cornetu - Tigveni, în lungime: 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020.

Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru Secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș este în derulare (evaluare oferte) și se estimează finalizarea acesteia la sfârștul lunii mai 2020.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autostrada Sibiu - Pitesti contract Curtea de Arges Piteşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H