Autoturismele Tesla vor vorbi cu pietonii şi cu ocupanţii maşinii

Miliardarul Elon Musk promite că nu va mai trece chiar foarte mult timp până când maşinile vor „vorbi” folosind sinteza vocală atât cu ocupanţii cât şi cu pietonii din imediata apropiere, informează descopera.ro.

RomaniaTV.net
16 ian. 2020, 08:23
Autoturismele Tesla vor vorbi cu pietonii şi cu ocupanţii maşinii

Elon Musk a distribuit pe Twitter un videoclip în care se vede o maşină Tesla care aparent „vorbeşte” cu pietonii. Musk spune că funcţia este reală şi va fi adăugată gamei de maşini electrice în curând.

Vezi video aici:

O posibilă utilitate pentru noua funcţie de interacţiune vocală ar putea fi cea de înlocuitor pentru claxonul tradiţional, avertizând într-un mod civizilat pietonii aflaţi în apropiere. Redarea vocală ar putea îndepărta într-un mod amuzant persoanele care se apropie prea mult de vehicul, sau declanşează funcţia de pre-avertizare a alarmei auto.

De asemenea, nu este clar încă dacă interacţiunea vocală va fi limitată doar la anumite replici predefinite, mesaje generate de AI-ul maşinii, sau utilizatorii vor putea seta replici personalizate, ultima variantă având un potenţial uriaş pentru farse şi hărţuirea trecătorilor care se apropie prea mult de vehiculele Tesla.

Citeşte şi: Bătălia tehnologiilor. Cybertruck-ul lui Elon Musk şi-a încercat forţele cu cea mai populară maşină din SUA VIDEO