Autoturismul folosit la comiterea unui furt din bancomat, descoperit pe fundul lacui Taşaul din Constanţa VIDEO

Un autoturism care a fost folosit la comiterea unui furt dintr-un bancomat, comis la sfârșitul lunii februarie în comuna Lumina, a fost descoperit pe fundul lacului Tașaul din județul Constanța. Maşina a fost recuperată cu ajutorul scafandrilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 13:06

Conform Poliției Județene Constanța, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat autoturismul care ar fi fost folosit la comiterea faptei în lacul Tașaul, iar în cursul zilei de marți, 26 mai, acesta a fost recuperat cu ajutorul scafandrilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Citeşte şi: Bancomat aruncat în aer la Constanţa. Hoţii au furat toţi banii

Fapta a fost comisă la data de 26 februarie, când un bărbat ar fi distrus, prin utilizarea unei substanțe explozive, un bancomat din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Lumina și ar fi sustras cutii în care erau depozitate sume de bani. Bărbatul a folosit un amestec de acetilenă pentru a provoca explozia. În momentul furtului, în bancomat se afla suma de aproximativ 100.000 de lei, din care au dispărut 60.000 de lei, paguba nefiind recuperată.

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat, în data de 21 mai, o percheziție domiciliară pe raza localității Culmea din județul Constanța. În urma administrării probatoriului în cauză, un bărbat, de 36 de ani, a fost reținut de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, furt calificat și nerespectarea regimului materiilor explozive. La data de 22 mai, acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor și a implicației tuturor persoanelor participante.


loading...