Avalanşă de nereguli constatate în mai multe unităţi de alimentaţie publică din principalele staţiuni de pe litoral

Peste 40 de unităţi de alimentaţie publică din principalele staţiuni de pe litoral au primit amenzi în valoare de 366.000 de lei. Activitatea unui fast-food şi a unui restaurant a fost oprită temporar, în urma neregulilor constatate în timpul controalelor efectuate de inspectorii sanitar-veterinari.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 12:09
Avalanşă de nereguli constatate în mai multe unităţi de alimentaţie publică din principalele staţiuni de pe litoral

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a informat că reprezentanţii săi au verificat, în perioada 13 – 19 iulie, 221 de unităţi amplasate în cinci staţiuni: Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Citeşte şi Peste 20 de amenzi au fost aplicate de oamenii legii pentru nepurtarea măştii

Pentru abateri de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 44 de unităţi, respectiv 15 restaurante, nouă unităţi tip fast-food, patru unităţi tip bufet, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, doup rulote, o braserie şi patru laboratoare cofetărie/patiserie, au primit amenzi în cuantum de 366.000 de lei. Totodată, a fost suspendată temporar activitatea unui tip fast-food şi unui restaurant.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; (…); ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, (…); condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor„, se arată într-un comunicat DSVSA.