Avalanşa din Alpi: PÂRTIA era ÎNCHISĂ publicului. Doi liceeni şi un tânăr au MURIT

O avalanşă produsă miercuri în Alpii francezi, pe o pârtie de schi care fusese închisă publicului de către autorităţile locale. s-a  transformat într-o tragedie. Trei copii au murit şi altul este în spital, în stare gravă.

14 ian. 2016, 08:52
Avalanşa din Alpi: PÂRTIA era ÎNCHISĂ publicului. Doi liceeni şi un tânăr au MURIT

Tragedia s-a produs la Isere, unde doi liceeni – o fată de 16 ani şi un băiat care a murit în urma rănilor – din Lyon, care făceau parte dintr-un grup sosit acolo cu profesorul de schi, au fost prinşi în avalanşă. Copii au murit, iar profesorul lor se află în stare gravă, cu politraumatisme.

Un tânăr ucrainean, care nu făcea parete din grupul de elevi, a murit şi el prins în avalanşă, informează presa franceză, potrivit Le Figaro.

Vezi şi Avalanşă spectaculoasă în Alpi: Soarele nu s-a mai văzut câteva minute VIDEO

Tinerii se aflau pe o pârtie de schi care nu era deschisă publiculu. Autorităţile franceze au deschis o anchetă şi încearcă să afle în primul rând de ce tinerii fuseseră aduşi colo şi nu într-o zonă unde se putea schia în siguranţă.

Grupul era format din 19 elevi şi trei cadre didactice de la Liceul Sain Exupery, din Lyon. Zece elevi şi un profesor au fost accidentaţi. Ceilalţi elevi sunt tefri şi în siguranţă.

Avalanşa ucigaşă s-a produs miercuri, la orav locală 15:45, la altitudinnea de 2.500 de metri, într-o regiune care fusese interzisă turismului din cauza riscului de avalanşă.