Avalanşă în Austria. 12 turişti cehi înghiţiţi de zăpadă, 5 morţi

O avalanşă s-a produs pe o pârtie de ski în apropiere de staţiunea austriacă Innsbruck, soldându-se cu 5 morţi (bilanţ provizoriu). 12 persoane au fost îngropate de valul de zăpadă, potrivit România TV.

06 feb. 2016, 15:17

UPDATE Avalanşa a surprins un grup de 12 schiori cehi, în valea Wattental, la circa 40 km de Innsbruck (landul Tirol, Austria), au declarat forţele de poliţie sosite la faţa locului, potrivit The Guardian.

Cinci dintre cei 12 au murit sub zăpadă, mai scrie site-ul britanic.

Avalanşa s-a produs în jurul prânzului, lângă un restaurant, Lizumer Hutte, situat pe munte. Riscul de avalanşă anunţat sâmbătă dimineaţă pentru zona Tirolului era de 3 din 5, ceaa ce se traduce prin „considerabil”.

 

Ştire iniţială

Cinci oameni și-au pierdut viața sâmbătă într-o avalanșă produsă într-o zonă în care se schia, în landul Tirol din Austria, circa 10 persoane fiind îngropate de zăpadă, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters.

Oficialitatea austriacă a spus că în avalanșă – produsă pe valea Wattental, situată la 40 de kilometri sud-est de Innsbruck, în vestul Austriei – au fost rănite câteva persoane.

 

 


loading...