Avalanşă în Bucegi. Două persoane au fost prinse sub zăpadă. O turistă e dată dispărută!

Alertă în Munţii Bucegi. O avalanşă a avut loc sâmbătă după-amiază. Potrivit primelor informaţii, se pare că două persoane ar fi fost prinse sub zăpadă.

23 ian. 2021, 17:22
Avalanşă în Bucegi. Două persoane au fost prinse sub zăpadă. O turistă e dată dispărută!

Avalanşă în Bucegi. Se pare că victimele sunt două tinere. Din fericire una dintre fete a fost găsită şi e în viață, dar nu se poate mișca. Salvamontiștii încearcă să ajungă să recupereze victimele.

Avalanşă în Bucegi. Două persoane au fost prinse sub zăpadă

Potrivit primelor informaţii, Sabin Cornoiu, șef Salvamont România, a precizat că o persoană din cele dispărute a apelat la numărul 112. Ulterior nu s-a mai răspuns.

Șeful Salvamont România a precizat că echipa din Râșnov care acționează cunoaște bine zona și se încearcă cât mai rapid să se ajungă la persoanele afectate.

”Echipele de salvatori sunt la zece minute de locul în care se află prima persoană, cunosc locul, urmează să ajungă a ea şi să o coboare. Nu ştim ce anume s-a întâmplat cu a doua persoană, între cele două persoane surprinse de avalanşă nu există contact vizual”, a declarat şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, pentru News.ro.

Nu se cunosc mai multe detalii cu privire la cauza declanșării avalanșei și dacă cele două persoane au respectat traseul .

Acesta a precizat că salvatorii cred că şi a doua persoană a scăpat, întrucât salvatorii au primit apeluri de ajutor de pe două telefoane diferite, însă atunci când a revenit cu telefon doar unul dintre numere a mai putut fi contactat.

„Salvamontistii sunt aproape de locul unde estimează ca se afla prima persoana și în cca 10 min vor ajunge în zona. O parte din echipa vor face evaluarea victimei și o vor cobora de pe munte, iar cealaltă va continua căutarea celei de-a doua.

Avalanșă în masivul Bucegi sub vârful Țigănești. Avalanșa a prins doua persoane dintre care una cel puțin una a reușit sa se salveze iar cea de-a doua se pare ca este surprinsa sub zăpadă. Informațiile sunt incerte, dar exista varianta ca ambele persoane sa fie în viata dar sa nu se poată vedea sau contacta.
O echipa de salvamontisti din Râșnov se îndreaptă către locul”, se arată de asemenea într-o postare a Salvamont România.

Citeşte şi: Salvamont Neamţ a intervenit sâmbătă seara în zona Cascadei Duruitoarea! O femeie se afla în stare avansată de epuizare