Avalanşă pe DN 18. Circulaţie îngreunată în Pasul Gutâi

Ninge viscoliti în nordul ţării. Pe mai multe drumuri din Maramureş se circulă în condiții de iarnă. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 2 cm se găsește pe partea carosabilă a DN18, în Pasul Gutâi.

07 feb. 2022, 12:25
Avalanşă pe DN 18. Circulaţie îngreunată în Pasul Gutâi

Drumarii de la SDN Baia Mare intervin pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil după o avalanșă pe DN 18, km 22, jud. Maramureș. Ninge abundent în multe zone din judeţ.

În Pasul Gutâi se circulă cu greutate din cauza zăpezii. Un TIR a rămas blocat după ce a efectuat o manevra greşită şi a ajuns în şanţ. A fost tractat, iar circulaţia a fost reluată. De asemenea, mai multe TIR-uri au rămas blocate pe urcarea dinspre Baia Sprie, potrivit vasiledale.ro.

Citeşte şi: Alertă meteo de ninsori şi viscol pentru zece judeţe

Citeşte şi: Ministrul Agriculturii, anunţ de ultimă oră despre raţionalizarea alimentelor. Ce spune Adrian Chesnoiu despre criza alimentară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de viscol şi ninsori moderate cantitativ pentru intervalul 07 februarie, ora 02 – 07 februarie, ora 15.

„În intervalul menționat, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 7 februarie 2022. Temperaturi în uşoară scădere, dar peste valorile specifice acestei perioade