Avalanşă spectaculoasă şi de mari proporţii, filmată în Nepal. Speriaţi, martorii au luat-o la fugă VIDEO

O avalanșă care a avut loc în apropierea unei tabere de corturi de lângă lacul glaciar Kapuche, din Nepal, a fost filmată de mai mulţi turişti. Abordarea periculoasă a acestui flux a sfârșit prin a-i speria pe turiștii prea curioși.

16 ian. 2021, 20:30
Avalanşă spectaculoasă şi de mari proporţii, filmată în Nepal. Speriaţi, martorii au luat-o la fugă VIDEO

Apropierea periculoasă a imensei mase de zăpadă a sfârșit prin a-i speria pe turiștii prea curioși. Videoclipul cu această avalanşă a fost distribuit pe contul de Instagram al unuia dintre martorii aflaţi la fața locului.

După cum este scris în explicaţia care însoţeşte clipul, grupul şi-a petrecut noaptea lângă lacul glaciar Kapuche, iar în dimineața următoare a avut surpriza să surprindă acest fenomen spectaculos.

Cantitatea uriaşă de zăpadă coboară de-a lungul unei vă, în timp ce turiștii o filmează cu smartphone-urile. Următoarele imagini îi arată însă fugind, deoarece corturile și sacii de dormit sunt deja luați de vânt.

View this post on Instagram

 

A post shared by Perspicacious Naren (@naren32)

Cel puțin 10 alpiniști au murit în urmă cu mai puţin de trei săptămâni în Iran, după ce au fost surprinși de viscol și o avalanşă în munții Alborz, aflați la nord de Teheran. Printre cei care au murit în zăpadă se află un activist politic, un profesor, un doctor și un instructor de alpinism.

Organizația umanitară Semiluna Roșie a trimis 20 de echipe la fața locului și 14 alpiniști au fost salvați, dar nouă au murit în zăpadă. Dintre persoanele salvate, una a murit după câteva ore, la spital, ridicând astfel la zece numărul total al deceselor.