Avantaje de partid: Primarul din Ţăndărei candidează din partea PDL ca să aibă localitatea spital

Candidezi din partea PDL, se redeschide spitalul din localitate. Acesta este trocul care i s-a propus primarului din Ţăndărei, Ialomiţa.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 06:17
Avantaje de partid: Primarul din Ţăndărei candidează din partea PDL ca să aibă localitatea spital

Spitalul închis acum un an va fi dat din nou în folosinţă după ce edilul, Vasile Sava, membru al PSD, a anunţat că va trece la PDL. Opt primari din Ialomiţa au obţinut fonduri sau alte beneficii pentru localităţile lor după ce au anunţat că vor candida din partea PDL.

Unitatea a fost închisă anul trecut, odată cu alte 186 de unităţi spitaliceşti din toată ţara. Primarul din Ţăndărei a mărturisit că redeschiderea spitalului a fost principala condiţie a trecerii sale de la PSD la PDL.  La un an după ce pe uşa spitalului a fost pus lacătul, unitatea a fost redeschisăm printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii.

Unitatea va funcţiona, cel puţin pentru început, cu 65 de paturi şi va avea patru secţii, precum şi laborator de analize medicale. Primarul mai spune că va sărbătorii acestă victorie împreună cu localnicii de 1Mai, când va organiza o petrecere publică.

După desfiinţare, anul trecut, spitalul din Ţăndărei urma să fie transformat într-un cămin pentru bătrâni, dar autorităţile locale s-au opus. Înainte de 1 aprilie, aici erau trataţi peste 4.000 de pacienţi pe an.