Şi deputaţii trag la lux în an de criză

Camera Deputaţilor începe, ca şi Senatul, negocierile pentru cazarea deputaţilor, în 2012, la hotelul de 5 stele, Radisson Blu. Conducerea Camerei crede că, în an de criză, va obţine tarife mai mici.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 13:45
Şi deputaţii trag la lux în an de criză

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat, marţi, că este clar că, în condiţiile actuale de criză, Camera Deputaţilor va obţine, la negocierile pentru cazarea deputaţilor la hotel, „tarife mai convenabile” şi că vor fi cheltuieli cât mai mici în acest scop.

„Este o negociere care trebuie făcută de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor. Sigur că, în condiţiile actuale, când preţurile de pe piaţă au scăzut, sunt convins că negocierea va fi cât mai bună astfel încât să avem cheltuieli cât mai mici la cazare”, a afirmat Mircea Toader, citat de Mediafax.

Toader a arătat că, din punct de vedere bugetar, la cazarea deputaţilor cu chirie cheltuielile sunt mai mici decât în cazul cazării la hotel.

„Din punct de vedere bugetar, dacă se stă cu chirie, cheltuielile sunt mai mici, e adevărat, dar, în acelaşi timp, nu poţi să obligi pe un parlamentar să-şi găsească pe undeva cu chirie”, a spus Toader.

Camera Deputaţilor va demara negocierile pentru cazarea deputaţilor pe anul 2012 la Hotel Radisson Blu şi, la cerere, la alte unităţi hoteliere.

Biroul Permanent a aprobat, luni, un memorandum intern în acest sens al secretarului general al Camerei.

Camera Deputaţilor a stabilit şi cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească unităţile hoteliere pentru cazarea deputaţilor: hotelul să aibă un amplasament central cât mai apropiat de sediul Palatului Parlamentului, să aibă camere single şi dublă în regim de single, să asigure integral cazarea deputaţilor în funcţie de solicitări, spaţii de parcare, pe bază de permis, pentru un autoturism.

Hotelul trebuie să asigure şi servicii de pază atât pentru camerele deputaţilor, cât şi pentru spaţiile de parcare, să îmbunătăţească permanent confortul în spaţiile de cazare puse la dispoziţia deputaţilor, acces la toate serviciile şi facilităţilor din cadrul hotelului, iar unităţile de cazare să fie dotate cu televizor, frigider, aer condiţionat, acces la servicii telefonice, la internet, materiale consumabile.

Potrivit Regulamentului, deputaţii care sunt din provincie pot fi cazaţi, pe perioada mandatului, fie la hotel, fie primesc o indemnizaţie pentru plata chiriei.