Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Unitatea 1 a fost deconectată de la rețea

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat de la rețea marţi după-amiază, din cauza unei disfuncționalități.

08 aug. 2023, 23:25
Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Unitatea 1 a fost deconectată de la rețea

„Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

Prețul carburanților continuă să crească. Un plin de motorină este mai scump cu 21 de lei față de luna trecută

Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN.

Deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații.

În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații.

Deconectarea automată a Unității 1 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”, transmite Nuclearelectrica.

Capitala nucleară a României se va afla la doar 90 km de Bucureşti. Ministrul Virgil Popescu a anunţat unde va fi amplasată prima centrală nucleară de mici dimensiuni din lume