AVARIE la gaze în Câmpulung Moldovenesc. Pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie, externaţi din cauza frigului

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost nealimentat cu gaz natural, marţi dimineaţă, în urma unei avarii, fiind afectaţi peste 1.900 de consumatori, între care spitale şi şcoli, iar prefectul de Suceava susţine că această situaţie ar fi determinată de un dop de gheaţă aflat pe o conductă magistrală.

20 ian. 2016, 07:39
AVARIE la gaze în Câmpulung Moldovenesc. Pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie, externaţi din cauza frigului

Mai mulţi pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din municipiul Câmpulung Moldovenesc au fost externaţi mai devreme, din cauza frigului din saloane, în condiţiile în care unitatea sanitară nu mai este alimentată cu gaz, ca urmare a avariei de pe o conductă magistrală.

Managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, medicul Lucian Constantin Paziuc, a declarat, marţi, că, după ce a participat la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a fost convocat Comitetul Director al unităţii sanitare, care a decis ca o parte din pacienţii care trebuiau externaţi miercuri să fie lăsaţi să plece marţi, scrie Mediafax.

El a precizat că din cei 42 de bolnavi internaţi, în spital se mai aflau doar 20 de pacienţi care au fost grupaţi în saloane încălzite cu radiatoare. Totodată, hrana pacienţilor era preparată la un aragaz care funcţiona cu butelie.

Mai multe echipe ale Transgaz SA au intervenit în Câmpulung Moldovenesc, pentru remedierea defecţiunilor la magistrala de gaz. Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că avaria s-a produs, luni seară, la magistrala Transgaz care alimentează consumatorii din oraş.

În urma avariei din Câmpulung Moldovenesc, au fost afectaţi 1.950 de consumatori, din care 1.600 sunt consumatori casnici, iar 350 sunt instituţii şi agenţi economici.

Printre instituţiile afectate se numărau Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” (450 elevi), Colegiul Naţional Silvic (800 elevi), Şcoala Generală nr. 4 (420 elevi), Şcoala Specială (170 copii), trei grădiniţe (236 preşcolari) şi Spitalul de Psihiatrie (50 internaţi).

Citeşte şi Agentul termic, oprit în mai multe sectoare din Bucureşti. În zona Brâncoveanu este avarie