Avea 16 ani când a băut 3 ceşti de ceai verde pe zi şi…

O fată de 16 ani a băut câte 3 ceşti de ceai verde pe zi, iar ceea ce s-a întâmplat apoi, potrivit presei străine, i-a şocat pe medici.

07 oct. 2015, 12:20
Avea 16 ani când a băut 3 ceşti de ceai verde pe zi şi…

O adolescentă în vârstă de 16 ani din Marea Britanie suferea de dureri de cap, avea senzaţii de greaţă şi dureri de stomac. Diagnosticul iniţial a fost o infecţie a tractului urinar, iar fata a fost trimisă acasă, cu tratament pe bază de antibiotice

Din păcate, simptomele ei s-au înrăutăţit după doar 2 doze de antibiotice, iar atunci când tânăra s-a întors la spital, ea a fost diagnosticată cu icter (boală a ficatului şi a veziculei biliare, care se caracterizează prin coloraţia galbenă a pielii şi a mucoaselor bolnavului, provocată de impregnarea acestora cu pigmenţi biliari).

După ce au exclus posibilitatea ca fata să aibă hepatită prin prisma faptului că pacienta nu a fost expusă la niciuna dintre modalităţile de transmitere a bolii, doctorii au continuat să investigheze cauzele bolii fetei şi în curând au descoperit că ea a consumat ceai verde chinezesc, un produs pe care l-a cumpărat online, pentru a slăbi.

„Băutura verde” este cea mai bună pentru organism

De fapt, fata a băut 3 ceşti de ceai verde pe zi, luni la rând, iar pentru că instrucţiunile de administrare a ceaiului erau scrie în limba chineză, tânăra nu a ştiut cu exactitate ce anume a consumat. Fata a primit imediat tratamentul corespunzător şi i s-a interzis ceaiul respectiv.

Mai apoi, părinţii ei au adus pachetul cu ceai verde pentru o serie de investigaţii amănunţite, lucru care a scos la iveală faptul că ceaiul conţinea un ingredient numit „CAMELLIA SINENSIS” (N.R. – planta de ceai Camellia sinensis, cu toate varietăţile sale, creşte în circa 50 de ţări), o plantă perenă care este folosită pentru ceai şi care, în rândul tinerelor femei, adeseori declanşează HEPATITA.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.