AVEM DOVADA: PDL-iştii şi-au falsificat semnăturile între ei, pentru a contesta bugetul la CCR

Semnăturile celor mai mulţi parlamentari care apar în lista trimisă de PDL la Curtea Constituţională sunt diferite de semnăturile pe care aceeaşi parlamentari le-au pus pe alte contestaţii. În aceste condiţii, PSD acuză PDL de fals în acte şi ameninţă că va sesiza instituţiile abilitate să facă verificări.

11 feb. 2013, 19:22

Aproape jumătate dintre cele 54 de semnături care însoţesc contestaţia PDL pe legea bugetului sunt sub semnul întrebării. Motivele de suspiciune sunt legate de faptul că semnăturile lor de pe acest document arată cu totul altfel decât cele pe care le aveau aceşti parlamentari anul trecut.

În culpă s-ar afla deputatul Claudia Boghicevici, dar şi alţi democrat-liberali, precum Florin Popescu, Ioan Bălan, Dănuţ Culeţu şi Adrian Gurzău. Parlamentarii social-democraţii au verificat listele cu semnături depuse de către PDL la Curtea Constituţională, au constatat diferenţele, iar acum îi acuză pe democrat-liberali de fals în acte. „Semnăturile depuse pentru contestarea bugetului la CCR sunt semnături strânse de PDL pentru cu totul şi cu totul alte contestaţii. Este un fals în acte„, consideră purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan. Replica PDL a venit din partea prim-vicepreşedintelui Mihai Stănişoară: „PSD-ul, USL-ul încearcă să gaseasca un alt artificiu să distragă atenţia de la fondul problemei. Bugetul a fost atacat la CCR din cauza unor grave nereguli şi despre asta ar trebui să se discutate„.

PDL a contestat la Curtea Constituţională legea bugetului pe 2013, la finalul săptămânii trecute, susţinând că Parlamentul nu a avut cvorum atunci când s-a votat bugetul pe articole.