Averea impresionantă a CEO-ului Emag. Iulian Stanciu a renunţat la facultate: „Mai mult de jumătate dintre copiii de la ţară sunt analfabeţi funcționali”

Platforma Emag a fost înființată, în 2001, de Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad. Prima oară era un magazin online de sisteme de calcul, însă ulterior aceasta şi-a diversificat activitatea, odată cu schimbarea acţionariatului.

16 ian. 2023, 11:00
Averea impresionantă a CEO-ului Emag. Iulian Stanciu a renunţat la facultate: „Mai mult de jumătate dintre copiii de la ţară sunt analfabeţi funcționali”

În 2009, 51 % din acțiunile Emag au fost cumpărate de Asesoft Distribution, iar atunci, director general al Emag a devenit Iulian Stanciu, care în prezent este unul dintre cei mai bogați oameni din România.

Conform topului realizat de Forbes, Iulian Stanciu este al patrulea cel mai bogat român din domeniul tehnologiei. Averea sa este estimată la 410 milioane de euro.

Într-un interviu acordat în urmă cu aproape doi ani, pentru Vitalie Cojocari, directorul general al Emag vorbea despre parcursul lui profesional, dar și despre educația din România, vizavi de care nu a avut deloc cuvinte de laudă, ba chiar a mărturisit că s-a lăsat de facultate pentru a-şi croi drum în afaceri.

”La oraș mai există o educație, fie că se face la școală sau cu pregătiri în paralel, pentru că părinții sunt conștienți de nevoia copiilor de a avea o educație și investesc în asta.

Citeşte şi: Preţ benzină şi motorină. OMV a dat tonul în weekend, iar celelalte benzinării au mărit tarifele de luni. Cât costă un plin

Lucrul ăsta nu se întâmplă la țară, la țară este un dezastru. 30% dintre cei care intră în clasa întâi abandonează până la clasa a opta, iar din cei care ajung la clasa a 8-a, doar 70 % iau examenul și merg la liceu. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre copiii de la țară sunt analfabeți funcționali”, spunea CEO-ul Emag, despre sistemul de educație din țara noastră, potrivit Fanatik.

În ce priveşte averea sa impresionantă, Iulian Stanciu spune că niciodată nu a ținut banii în bancă și că mereu i-a folosit, fie pentru a-i ajuta pe ceilalți, fie pentru investiții, fie pentru el.

”Banii nu trebuie să îi arăți, ci trebuie să îi folosești pentru a-i ajuta pe ceilalți sau pentru a-i investi”, a mai spus el în interviul respectiv.

Citeşte şi: Şeful ANAF: În maximum două săptămâni o să pot să spun dacă OMV datorează sau nu această contribuţie de solidaritate