Averea impresionantă pe care Alexandru Arșinel a lăsat-o în urma sa. Marele actor avea o pensie colosală

Alexandru Arșinel a murit joi, după mai multe luni de suferință în care starea sa de sănătate s-a deteriorat considerabil. Marele actor a lăsat în urmă printre altele și o avere impresionantă.

29 sept. 2022, 21:19
Averea impresionantă pe care Alexandru Arșinel a lăsat-o în urma sa. Marele actor avea o pensie colosală

Doliu în lumea teatrului românesc. După o lungă suferinţă, marele actor Alexandru Arşinel a trecut la cele veșnice lăsând în urma sa multă tristețe.

Citește și Memoriile lui Alexandru Arșinel. Momentele de groază prin care a trecut actorul, la începutul carierei

Pe lângă cariera impresionantă, marele maestru lasă în urmă și o avere colosală.

În ultima declarație de avere depusă în vara anului 2020, din perioada în care era director adjunct al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, din București, artistul şi-a făcut publice veniturile uriașe.

Actorul a fost, deseori, judecat pentru faptul că obţine venituri uriaşe, aspect care l-a revoltat. Indignat de faptul că veniturile sale reprezintă un subiect controversat, actorul a simţit nevoia să justifice această sumă de care se bucură în fiecare lună.

“Este o pensie pe care am obținut-o muncind. Există o indemnizație de merit pe care o dă Ministerul Culturii și eu am o obținut-o. Toate încasările mele sunt justificate oficial. Ele s-au adunat și consider că le merit. Am 82 de ani și în acești ani am obținut o indemnizație de merit și o pensie care se situează la un anumit nivel. Pentru că sunt foarte mulți care nu au obținut aceste merite, li se pare că la mine este exagerat, dar mai sunt și alții. Dacă răspund și mă justific înseamnă că mă simt vinovat. Eu sunt trecut la pensie cu vreo 70 și ceva de ani de muncă, 20 de ani am fost director și 60 de ani am fost actor, am făcut turnee în toată lumea. Eu cred că ar trebui chiar să fiu felicitat. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a declarat actorul anul trecut, la Antena Stars.

Potrivit documentului, Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

Totodată, marele actor a deţinut și 4 terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia. Maestrul a mai avut şi 3 case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, cât şi un autoturism marca Toyota.

Alexandru Arșinel a mai deţinut şi 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari, care cel mai probabil vor intra în posesia celor doi fii ai săi.

Citește și A murit Alexandru Arșinel. Marele artist avea 83 de ani