Averea lui Bill Gates s-a apropiat de cea a lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume

Cei mai bogaţi 100 de oameni din lume au pierdut în această săptămână 17,9 miliarde de dolari din averea totală, după o evoluţie dezamăgitoare a burselor, iar Bill Gates s-a apropiat la 184 milioane de dolari de Carlos Slim, potrivit Bloomberg.

17 mart. 2013, 12:34
Averea lui Bill Gates s-a apropiat de cea a lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume

Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a pierdut 5 miliarde de dolari în ultima săptămână, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Slim controlează America Movil, un veritabil imperiu care domină piaţa telecom din America Latină.

Autorităţile mexicane au anunţat luni pregătirea unei legislaţii care ar putea conduce la divizarea companiilor monopol din domeniul telecomunicaţiilor, potrivit Mediafax.

Acţiunile America Movil au căzut la cel mai redus nivel din ultimii 4 ani, astfel că averea lui Slim a coborât la 67,8 miliarde de dolari, cu numai 184 milioane de dolari deasuprea cofondatorului Microsoft Bill Gates.

Indicele Standard & Poor’s 500 al bursei de la New York s-a apropiat joi la două puncte de maximul istoric stabilit în octombrie 2007 şi a închis săptămâna în urcare cu 0,6%. S&P 500 a crescut de peste două ori de la minimul atins în 2009, datorită profiturilor peste estimări raportate de companii şi programului de stimulare monetară a economiei desfăşurat de Rezerva Federală. Indicele Dow Jones Industrial Average al bursei de la New York a stabilit joi un nou maxim istoric pentru cea de-a opta şedinţă consecutiv.

În Europa, indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni a urcat în această săptămână cu 0,6%.

Bill Gates (57 de ani) este cel mai bogat om din SUA, pe locul al doilea în topul miliardarilor lumii, cu o avere de 67,6 miliarde de dolari, potriit Bloomberg Billionaires Index, care actualizează zilnic evaluările în funcţie de evoluţia pieţelor.

Cel mai bogat european, cu o avere evaluată la 55,7 miliarde de dolari, este Amancio Ortega (76 de ani), fondatorul grupului Inditex, care deţine mai multe mărci de îmbrăcăminte, inclusiv Zara. Ortega este pe locul al treila la nivel global, cu 900 milioane de dolari peste Warren Buffett (82 de ani).