Averea lui Ion Ţiriac, mai mare decât averile lui Messi şi Ronaldo la un loc. Miliardarul a acumulat câştiguri uriaşe din afaceri

Miliardarul Ion Țiriac (82 de ani) are de patru ori mai mulți bani decât Federer și venituri mai mari decât Messi și Ronaldo la un loc. La această concluzie au ajuns jurnaliştii britanici de la The Sun, care i-au dedicat un articol special.

21 ian. 2022, 08:39

Averea lui Ion Ţiriac a stârnit interesul jurnaliştilor britanici. Fostul tenismen rămâne în continuare cel mai bogat român din sport, cu o avere de aproximativ două miliarde de euro. În topul general, Țiriac ocupă locul trei.

Ce avere are Ion Ţiriac

Legenda tenisului, Ion Țiriac, are de patru ori mai mulți bani decât Federer și câștiguri mai mari decât Messi și Ronaldo la un loc. Țiriac a adunat aproximativ 1,2 miliarde de lire sterline, circa 1,44 miliarde de euro, numai de pe urma afacerilor.

A devenit unul dintre cei mai bogați sportivi din lume după ce a înființat prima bancă privată din România și a pus bazele unor firme de asigurări și leasing auto. În prezent, deține un complex rezidențial de lux în București, unde locuiesc doar cei mai bogați români„, scrie The Sun.

Jon Boon, autorul știrii care îl are în prim-plan pe fostul tenismen, a dat un titlu cât se poate de sugestiv materialului: ”Mingea de bani. Legenda tenisului, Ion Țiriac, are de patru ori mai mulți bani decât Federer și are câștiguri nete mai mari decât Messi și Ronaldo la un loc”.

Citeste si Ion Țiriac, lovitură de proporţii pe piaţa financiară. A vândut o mare companie din România

În cariera lui sportivă, Ion Țiriac a câștigat 22 de turnee la dublu și 5 titluri la simplu. În ciuda performanțelor obținute în tenis, Țiriac a acumulat o avere de numai 150.000 de lire sterline (180.000 de euro). În schimb, a avut mână mult mai bună în afaceri, devenind miliardar.

Marele regret al lui Ion Ţiriac

Şi totuşi, în pofida succesului de care s-a bucurat şi se bucură în plan profesional, Ţiriac are unele regrete în plan personal: că nu are o familie mai mare.

Ţiriac are trei copii, Ion, Karim Mihai și Ioana, şi a fost căsătorit o singură dată, pentru o perioadă scurtă de timp. Întrebat în cadrul unui interviu ce i-ar spune tânărului Ion Țiriac, fostul jucător de tenis a răspuns că regretă faptul că nu are mai mulţi copii şi că tânjeşte după viaţa omului obişnuit.

Nu i-aș putea spune nimic pentru că sunt epoci cu totul diferite. Până și Ilie Năstase, care e cu șapte ani mai mic decât mine, a trăit altfel. Eu sunt băiatul cu războiul. Am trăit războiul cu tot ce a însemnat, bombe, avioane. Și am trăit și prin anii 1950, care au fost ani grei, din toate punctele de vedere.

Dar lucrurile au mers mai departe și nu pot regreta nimic. Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 8 dimineața, să termin la 17, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe. Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă”, a dezvăluit Ion Țiriac, într-un interviu acordat unei reviste a pasionaților de Porsche.

Citeste si Ion Ţiriac, anunţul care a şocat lumea: „M-aş muta fără ezitare în China”


loading...
Partenerii noștri