Ion Ţiriac, anunţul care a şocat lumea: „M-aş muta fără ezitare în China”

Ion Țiriac (83 de ani), fost jucător important de tenis și unul dintre cei mai bogați afaceriști români, a fost întrebat în cadrul unui interviu ce sfat le-ar da tinerilor antreprenori din România.

26 dec. 2021, 22:23
Ion Ţiriac, anunţul care a şocat lumea: „M-aş muta fără ezitare în China”

Ion Ţiriac a mărturisit că, dacă ar avea vârsta de 30 de ani, s-ar muta fără ezitare în China, țară aflată în continuă dezvoltare.

„Cărțile sunt bune. Scoala este bună. A fi harnic la școală este și mai bine. Dar după ce termini școlile astea, te lovești cu capul de ceva puternic. Se numește viață! Așa că du-te și fă-o! Murdărește-ți mâinile! Asta e viața.

Ion Ţiriac, al treilea cel mai bogat român. Mărturisiri despre cel mai mare regret şi pasiunea la care nu renunţă nici acum la 82 de ani
I-aș îndemna să privească înapoi în timp. Pentru a studia istoria. Pentru a înțelege de unde vine toată lumea, unde sunt acum și încotro ar putea merge. Nu numai țările. Dar și oameni și companii.

În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire, sau din păcate, pentru toate scopurile, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți încât doar consumul îi poate face prima țară din lume. Așa că ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China”, a afirmat Ion Ţiriac, în cadrul unui interviu acordat unei reviste a pasionaților de Porsche.

Lovitură devastatoare pentru Ion Ţiriac la CEDO. A pierdut procesul în care susţinea că i-a fost încălcat dreptul la viaţă privată. Suma uriaşă pe care o cerea ca despăgubiri
„Nu i-aș putea spune nimic pentru că sunt epoci cu totul diferite. Până și Ilie Năstase, care e cu șapte ani mai mic decât mine, a trăit altfel. Eu sunt băiatul cu războiul. Am trăit războiul cu tot ce a însemnat, bombe, avioane. Și am trăit și prin anii 1950, care au fost ani grei, din toate punctele de vedere. Dar lucrurile au mers mai departe și nu pot regreta nimic.

Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 08:00 dimineața, să termin la 17:00, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe”, a spus Ion Țiriac, potrivit sursei citate.