Averile impresionante ale politicienilor vizaţi de ANI

Apartamente, case, terenuri de sute de metri pătraţi, bijuterii şi obiecte de artă foarte scumpe. Sunt averile celor luaţi în vizor de Agenţia Naţională de Integritate, şi acuzaţi de fals în declaraţii, incompatibilitate sau nereguli la avere. Theodor Stolojan, Nicuşor Constantinescu, Marian Vanghelie, Klaus Iohannis şi Florin Popescu se găsesc pe această listă.

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 07:05
Averile impresionante ale politicienilor vizaţi de ANI

ANI îi acuză pe Theodor Stolojan de fals în declaraţii, pe Marian Vanghelie pentru diferenţe între venituri şi avere, pe Klaus Johannis, Aristotel Căncescu şi pe Nicuşor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele consiliului judeţean Constanţa, este de departe cel mai înstărit de pe lista scurtă a Agenţiei Naţionale de Integritate. El deţine cinci terenuri intravilane, în Constanţa, Tulcea şi Voluntari, peste 16.000 de mp în total. Mai are o casă în Bucureşti, una în Constanţa şi o casă de vacanţă în Piatra Neamţ. Constantinescu, apropiat al luiprimarului Constanţei, Radu Mazăre, deţine şi cinci autoturisme, dar şi aproape 1 milion de dolari în bănci.

Nici Theodor Stolojan nu stă prea rău. El are patru terenuri intravilane în judeţul Dâmboviţa, de peste 10.000 de mp, un apartament în Bucureşti, peste 30.000 euro în conturi, acţiuni în valoare de un milion de lei şi tot atâţia bani împrumutaţi. Stolojan mai deţine 80.000 euro în fonduri de investiţii, dar are şi un salariu anual de 75.000 euro de la Parlamentul European.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, deţine un apartament şi o casă în Bucureşti, ceasuri în aloare de 70.0000 de euro, dar şi tablouri în valoare de 85.000 de euro.

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, deţine trei apartamente şi trei case în Sibiu, peste 13.000 de euro şi 9.000 de dolari în bănci. IohanniS mai primeşte anual peste 115.000 lei pentru închirierea unuia dintre apartamente.

Deputatul Florin Popescu deţine patru terenuri de peste 4000 de mp, un apartament, două case, dar şi acţiuni în valoare de peste 130.000 lei.