Avertisment al autorităţilor americane. Protestele favorizează apariţia focarelor de coronavirus

Moartea afro-americanului George Floyd în SUA a schimbat focusul de pe pandemia de coronavirus pe brutalitatea poliţiştilor. Protestele au luat amploare, au devenit violente şi s-au extins în majoritatea oraşelor din SUA. Deşi manifestanţii poartă măşti de protecţie, riscul de infectare cu COVID-19 este foarte crescut, spun autorităţile americane, potrivit europalibera.org.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 16:42
Avertisment al autorităţilor americane. Protestele favorizează apariţia focarelor de coronavirus

Ministrul american al sănătății, Jerome Adams, a avertizat că protestele de zeci de mii de oameni pot genera noi focare de infecție, în pofida faptului că majoritatea participanţilor poartă măşti.

Numărul de cazuri de coronavirus în Statele Unite a depășit 1,8 milioane, iar peste 106 mii de oameni au murit din cauza infecţiei. America rămâne cea mai afectată ţară din lume de coronavirus.

Citeşte şi Prietenii lui George Floyd conduc călare mulţimea de 60.000 de oameni care protestează în Houston

Cele mai multe țări europene înregistrează scăderi semnificative ale numărului de cazuri de coronavirus, ceea ce a dus la adoptarea mai multor măsuri de relaxare şi la reluarea treptată a activităţilor economice.

Italia, prima țară europeană afectată grav de pandemie, a redeschis granițele pentru călătorii din Uniunea Europeană, miercuri, 3 iunie. Franța a relaxat și mai mult restricțiile, începând cu data de 2 iunie, permițând redeschiderea teraselor la Paris, în timp ce barurile și restaurantele din restul țării pot servi clienții și în interior. Începând cu data de 4 iunie, Austria a anulat toate controalele la granițele sale, cu excepția celor de la frontiera cu Italia.