Avertisment dur din partea unui medic chinez: Se poate declanșa o altă epidemie de amploare în tara noastra

Unul dintre cei mai importanti experți chinezi în lupta cu coronavirusul a avertizat cu privire la faptul că lumea se confruntă cu un al doilea focar din cauza numărului tot mai mare de infecții detectate în rândul persoanelor sosite din străinătate.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 12:38
Avertisment dur din partea unui medic chinez: Se poate declanșa o altă epidemie de amploare în tara noastra

Medicul Li Lanjuan, membră a echipei de experti din Beijing, a declarat că este ”foarte îngrijorată de faptul că cazurile importante pot declanșa o altă epidemie de amploare în țara noastra”

Declarația medicului a venit imediat după ce oficialii din domeniul sănătății au raportat primul caz din țară de la o persoană despre care se crede că a intrat în contact cu virusul de la o altă persoană care se întorcea din străinătate.

Citește și: China a început testarea unui vaccin pe aproximativ 100 de voluntari

Medicul în vârstă de 73 de ani a povestit cum controlul și prevenirea cazurilor importante a fost o sarcină ”dificilă” pentru cadrele medicale.

”Acest lucru necesită să continuăm să ne intensificăm eforturile și să lucrăm neobosit pentru a preveni răspândirea epidemiei de pneumonie coronavirus în alte orașe” , a declarat medicul care se luptă cu virusul de peste 50 de zile.

Medicii din Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, au diagnosticat un pacient cu coronavirus care s-a îmbolnăvit după ce a avut un contact strâns cu o persoană care a intrat în China din Turcia. Acesta este primul caz de coronavirus din țară care are legătura directă cu un alt caz.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani, cunoscut sub numele de familie Jin, a suferit dureri musculare pe 17 martie. Acesta a fost internat pe 20 martie cu o ușoară febră și a fost depistat pozitiv a doua zi. Bărbatul a avut contact direct cu o femeie care a stat la Istanbul între 22 ianuarie și 8 martie într-o călătorie de afaceri.

Oficialii chinezi din domeniul sănătății nu au raportat astăzi niciun nou caz local de virus mortal, dar au confirmat alte 39 de infecții aduse de peste mări.