Avertisment dur lansat de Mircea Coşea. România ar fi afectată grav de măsurile cerute de Comisia Europeană: „Vom avea şomaj şi se vor închide firme”

Mircea Coşea a reacţionat dur după ce Comisia Europeană a transmis că România ar trebui să facă mai multe reforme fiscale, chiar mai dure decât cele propuse în pachetul Executivului. De exemplu, să crească taxa pe valoarea adăugată la 21 la sută, după cum mai multe surse politice.

31 aug. 2023, 16:40
Avertisment dur lansat de Mircea Coşea. România ar fi afectată grav de măsurile cerute de Comisia Europeană: „Vom avea şomaj şi se vor închide firme”
Avertisment dur lansat de Mircea Coşea. România ar fi afectată grav de măsurile cerute de Comisia Europeană: "Vom avea şomaj şi se vor închide firme"

Avertisment dur lansat de Mircea Coşea. Potrivit unor surse politicie, creșterea TVA-ului la de la 19 la 21%, reforma accelerată a pensiilor și reforma salarizării unice sunt printre măsurile suplimentare cerute de Comisia Europeană, pentru ca România să-și atingă deficitul bugetar asumat de 4,4 %, până la sfârșitul anului.

Citeşte şi: Pensii 2024. Veste proastă pentru 5 milioane de români, majorarea substanţială de anul viitor s-ar putea amâna

Mircea Coșea face profeții teribile legate de efectele pe care le vor avea măsurile economice pe care Guvernul Ciolacu ar urma să le impună în România la presiunea Comisiei Europene. Conform ministrului de finanţe, Marcel Boloş, dacă s-ar lua aceste măsuri, România ar intra în incapacitate de plată. De aceeași părere este și analistul economic Mircea Coșea.

„Vom avea și șomaj. Se închid firme și pierderi de activitate pe piața europeană. Va fi foarte greu, iar guvernul României se află între ciocan și nicovală: nu are o strategie, umblă cu măsuri de cosmetizare. Este partizanul creșterii impozitelor și taxelor fără să se gândească la efectele negative pe care le are”, a declarat Mircea Coșea la Europa FM.

Citeşte şi: „Bugetul a trebuit reorganizat pentru a ajuta Ucraina”, explică Marcel Ciolacu înaintea negocierii deficitului cu Comisia Europeană

Mircea Coșea a mai adăugat că un TVA mai mare nu garantează o colectare mai bună la buget, ikar Guvernul va fi presat de sindicate, pe de o parte, și de promisiunile pe care le va face în anul electoral care se apropie.