Avertisment emis de ANM! Vânt puternic, ploi și ninsori până seara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare cod galben de vânt pentru 21 de județe. În zonele de munte, vântul va spulbera zăpada.

01 dec. 2021, 12:35
Avertisment emis de ANM! Vânt puternic, ploi și ninsori până seara

Meteorologii anunță că miercuri, până la ora 20.00, vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze în general de 60…80 km/h spulberând zăpada.

În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși temporar 90…110 km/h. Pe arii restrânse va mai ninge slab.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala local şi în centrul, estul şi sudul teritoriului, cu viteze de 50…65 km/h.

Meteorologii anunţă temperaturi de 14 grade de Ziua Naţională

De Ziua Naţională a României meteorologii anunţă temperaturi maxime de până la 14 grade. La munte sunt aşteptate ninsori, în timp ce în restul ţării este posibil să plouă.

Cerul va fi variabil, mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde local vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie şi lapoviţã. La munte, precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de ninsoare la începutul intervalului, apoi mixte şi vor fi condiţii de polei. Local şi temporar vântul va avea intensificãri, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar în zona montanã, la altitudini mari vitezele vor depãşi 80…100 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, iar cele minime în general între -4 şi 4 grade. Izolat se va forma ceaţã.

Vremea în BUCURESTI se va încãlzi. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecãtor cu intensificãri de 35…45 km/h.


loading...