Avertisment: eşti în pericol pe Facebook! Trebuie să faci setarea asta chiar acum

Când vine vorba de intimitatea datelor în online, nu am putea spune că Facebook este cel mai sigur loc în care să-ți lași datele. Compania a avut numeroase probleme din cauza faptului că a încălcat, de câteva ori, intimitatea utilizatorilor, dar acum hackerii sunt cei care s-ar putea folosi de rețea pentru a-ți fura identitatea.

RomaniaTV.net
11 oct. 2015, 09:43
Avertisment: eşti în pericol pe Facebook! Trebuie să faci setarea asta chiar acum

Utilizatorii de Facebook sunt sfătuiți să își verifice setările ce țin de confidențialitate după ce un inginer software a descoperit o modalitate simplă și rapidă de recolta informații despre mii de utilizatori.

Reza Moaiandin, inginerul software pomenit mai sus, a explicat cum a reușit să obțină numele, fotografiile de profil și locația utilizatorilor prin exploatarea unei funcționalități ascunsă de Facebook în spatele unui meniu de setări destul de complicat.

Funcționalitatea permite oricui să găsească un utilizator de Facebook pe baza numărului de telefon mulțumită setării „Who can look me up?” (trad. – Cine mă poate căuta) care, în mod implicit, este setată pe „everyone” (trad. – toată lumea). Astfel, oricine îți introduce numărul de telefon în caseta de căutare de pe Facebook îți poate găsi imediat profilul, chiar dacă numărul de telefon nu este afișat public.