Avertisment fără precedent pentru pensionarii din România! Pensiile care vor depăşi această sumă vor fi impozitate drastic

Vești de ultimă oră despre pensii. Conform ultimelor informaţii, Guvernul ar urma să impoziteze pensiile speciale. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre următoarele mutări ale Executivului în contextul în care milioane de pensionari nemulțumiți nu au ieșit la vot.

05 iul. 2019, 06:45
Avertisment fără precedent pentru pensionarii din România! Pensiile care vor depăşi această sumă vor fi impozitate drastic

Bogdan Chirieac susține că nu vor fi tăiate pensiile de 4, 5 mii de lei, ci pensiile mult mai mari.

„Pentru mine, edificator a fost un interviu pe care domnul Rareș Bogdan ni l-a acordat nouă, celor de la DCNews, în care dânsul ne spune că din măsurătorile pe care le-au făcut, lumea este împotriva pensiilor speciale. Unul dintre predicatele campaniei electorale, atât din partea PNL, cât și din partea USR a fost acela că vor desființa pensiile speciale. În campania electorală din 26 mai s-a venit cu această idee.

Copiii majori, obligaţi să le plătească pensie de întreţinere părinţilor care necesită sprijin material – proiect PSD 

PSD-ul, în acest moment, are un program de guvernare pe care l-a exercitat doi ani și jumătate. 77% dintre alegători, din poporul român, nu a fost de acord cu acest program de guvernare. Cu toată dragostea, dar oamenii nu au fost de acord cu majorarea forțată, dacă vreți, a salariilor la bugetari, fapt care a atras și majorarea în mediul privat, cu sacrificii, cu majorarea pensiilor și cu toate câte au făcut. Asistența socială, călătoriile nelimitate cu trenul pentru studenți.

Sunt două chestiuni. Sunt cinci milioane de pensionari care sunt foarte nemulțumiți și nu au ieșit la vot, iar mai apoi e vorba despre banii de la buget. Când spunem că se taie pensiile speciale… sunt aberații. Nu vorbim de militarii care au o pensie de 4000 – 5000 de lei, o pensie decentă. Probabil că acestea nu vor fi impozitate, chiar dacă sunt mai mari. Problemele sunt cu pensiile de 70.000 de lei pe lună. Acolo nu va plânge nimeni dacă se vor impozita pensiile peste 8.000 de lei, 9.000 de lei, cu 90%”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.

Ministrul Finanţelor, anunţ OFICIAL despre plata pensiilor şi salariilor