Avertisment NASA: un asteroid de dimensiunile unui stadion intră pe orbita Pământului. VIDEO

Un asteroid având dimensiunile unui stadion se va deplasa cu viteză spre Pământ, intrând pe orbita planetei noastre. Asteroidul denumit 2008 GO20 are lățimea de 220 de metri și se deplasează cu viteza de 8 kilometri pe secundă.

23 iul. 2021, 16:49
Avertisment NASA: un asteroid de dimensiunile unui stadion intră pe orbita Pământului. VIDEO

Un asteroid intră pe orbita Pământului. Deşi specialiştii de la  NASA l-au catalogat drept ”foarte periculos”, agenția spațială americană a anunțat că sunt puține șanse să lovească planeta noastră, transmite Daily Record.

Asteroidul are dimensiuni duble faţă de Big Ben şi va ajunge cel mai aproape de Pământ pe 24 iulie 2021, posibil la 10.35 PM (ora României). Ora exactă va fi, însă, comunicată ulterior de Agenția americană, conform NASA.

Corpul ceresc, care va zbura cu 28.800 de kilometri pe oră, va anihila orice în drumul său, trecând la o distanță de aproximativ 4,5 milioane de kilometri de pământ, o distanţă reprezentând cam de 11 ori intervalul dintre Pământ și Lună.

Citeste si Descoperire şocantă a oamenilor de ştiinţă: plumbul din benzină persistă în aer peste 20 de ani

Trebuie menționat faptul că Agenția spațială americană urmărește în prezent în jur de 2.000 de roci spațiale, comete și alte obiecte care ar putea pune în pericol Pământul.

Citeste si Cum arată creierul persoanelor care au murit de COVID-19. Descoperirea uluitoare făcută de oamenii de ştiinţă