Avertisment OMS despre coronavirus: „Nu există nici o dovadă că virusul îşi va opri răspândirea dacă se va încălzi”

Organizaţoa Mondială a Sănătăţii a anunţat faptul că până în prezent nu există nicio dovadă conform căreia răspândirea coronavirusului se va opri în momentul în care temperaturile vor creşte. 

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 18:11
Avertisment OMS despre coronavirus: „Nu există nici o dovadă că virusul îşi va opri răspândirea dacă se va încălzi”

„Nu există nici o dovadă că virusul COVID-19 își va opri răspândirea dacă se va încălzi. Este o speranță falsă să spui că virusul va dispărea de la sine, dacă vine vara!”, a declarat directorul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citeşte şi: Numărul morţilor de coronavirus creşte alarmant în Italia. Aproape 50 de decese într-o singură zi, 197 de morţi în total

„Nu știm încă cum va acționa sau cum se va comporta acest virus în diferite tipuri de condiții climatice. Trebuie să presupunem că virusul va continua să aibă capacitatea de a se răspandi și este o speranță falsă să spui că pur și simplu va dispărea daca vine vara, așa cum se întâmplă cu gripa. Noi sperăm să se intample așa… Dar nu putem face această presupunere. Nu exista nicio dovadă acum că se va întampla acest lucru. Trebuie să luptăm cu virusul acum și nu cu speranța că va disparea de la sine”.

Citeşte şi: Poate usturoiul să prevină infecţia cu coronavirus? Răspunsul oficial al MAI

De asemenea, OMS a clarificat problema persoanelor care trebuie testate pentru a preveni răspândirea virusului susţinând faptul că există multe criterii care stabilesc dacă o persoană trebuie testată sau nu.

„Medicul este cel care stabilește dacă este nevoie de testare. Trebuie să fim foarte atenți cu aceste teste. Dacă fiecare persoană cu o simplă răceală va fi testată, vom ajunge să nu-i putem testa. Sunt multe criterii care stabilesc dacă persoana trebuie testată sau nu, iar decizia este a medicului, în funcție de simptome si de experiența lui” , a adăugat acesta.