Avertisment pentru românii care se întorc de pe litoral pe A2, după minivacanța de 1 mai. Cum puteți evita aglomerația

Românii au plecat în număr mare către litoralul Mării Negre în minivacanța de 1 mai să se distreze și să petreacă alături de prieteni.

30 apr. 2023, 20:14
Avertisment pentru românii care se întorc de pe litoral pe A2, după minivacanța de 1 mai. Cum puteți evita aglomerația

Avertisment pentru românii care se întorc de pe litoral pe A2, după minivacanța de 1 mai:

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a transmis un avertisment șoferilor care de întorc de la mare spre Capitală. Având în vedere că va fi foarte aglomerat la pe autostrada A2 la întoarcere, luând în considerare numărul mare de turiști aflați la mare, polițiștii vin cu o serie de recomandări pentru evitarea unor episoade neplăcute.

Citește și Preţ carburanţi minivacanţă 1 Mai. Cât costă un plin de motorină sau unul de benzină

Pentru evitarea timpilor de aşteptare în coloane, sunt recomandate rute alternative la autostrada A2:

  • DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – Bucureşti;
  • A2 – Feteşti sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – Bucureşti;
  • DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau din municipiul Călăraşi – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti).

”În funcţie de evoluţia valorilor de trafic, la data de 1 mai 2023 există posibilitatea ca poliţiştii rutieri să ia măsura devierii circulaţiei pentru anumite intervale orare şi pe unele tronsoane kilometrice de pe autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative. De asemenea, este important de menţionat că în a doua parte a zilei de luni, când valorile de trafic vor fi în creştere pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, poliţiştii rutieri pot devia circulaţia sau pot impune restricţii de circulaţie şi pe sensul către litoral, astfel că le recomandăm şoferilor să ia în considerare rute ocolitoare pentru a reduce timpul petrecut în trafic şi a ajunge în siguranţă la destinaţie”, au transmis reprezentanţii Centrului Infotrafic.

Citește și Românii consumă cu 30% mai mulți mici în minivacanța de 1 mai, comparativ cu anul trecut

Peste 75.000 de turiști, așteptați la mare de 1 mai. Ce prețuri sunt la cazări

Aproximativ 75.000 de turiști sunt așteptați în acest an pe litoralul românesc de 1 mai. Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche vor fi printre cele mai căutate stațiuni pentru distracție, dar și cele cu cele mai mari prețuri.

„Aşteptăm peste 75.000 de turişti pe litoral în weekend-ul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costineşti şi Mamaia”, a spus Corina Martin.

Hotelierii profită de dorința oamenilor de a petrece câteva zile departe de viața cotidiană, așa că prețurile sunt pe măsură. De exemplu, în Costinești, pentru un pachet de două nopți la o unitate de cazare de trei stele, prețurile pornesc de la 350 de lei/persoană. Dacă vrei să petreci timpul la un hotel de 4 stele, atunci trebuie să scoți din buzunar aproximativ 520 de lei/persoană. Tot pentru un pachet de două nopţi, la Venus – 180 lei/persoană, până la 900 lei la hoteluri de 4* All Inclusive; la Mamaia – 175 lei/persoană, până la 2.400 lei la hoteluri 5*; la Eforie – 150 lei/persoană, până la 1.300 lei în hoteluri de 4*, cu demipensiune.