Avertisment pentru şoferi: 420 de radare îi pândesc pe vitezomani de Sărbători

Peste 11.000 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiții de liniște și siguranță.

RomaniaTV.net
24 dec. 2015, 12:10
Avertisment pentru şoferi: 420 de radare îi pândesc pe vitezomani de Sărbători

Șeful Poliției Române a dispus ca cei 11.665 de poliţişti care vor acționa suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, aproape 7.380 sunt de la structurile de ordine publică, circa 1.900 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pleci la drum de Sărbători? Mare atenţie pe unde şi cum conduci, ca să nu-ţi strici vacanţa

De asemenea, peste 400 de poliţişti se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Totodată, pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi aproape 770 de autospeciale, dintre care 427 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic, în 16 autogări (naţionale şi internaţionale), precum şi în 35 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Poliţia Română recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranţă.