Avertisment RO Vaccinare: Date false despre „apariţia planificată” a tulpinilor de coronavirus, distribuite pe internet

Un tabel care pretinde că apariția noilor variante SARS CoV-2 este pre-planificată a început să fie distribuit din nou în mediul online, atrage atenția RO-Vaccinare.

10 dec. 2021, 13:04
Avertisment RO Vaccinare: Date false despre „apariţia planificată” a tulpinilor de coronavirus, distribuite pe internet

RO Vaccinare avertizează populaţia să nu ia de bune datele distribuite pe reţelele de socializare cu privire la „apariţia planificată” a tulpinilor de coronavirus.

„Un tabel vechi care pretinde că apariția noilor variante SARS CoV 2 este pre-planificată a început să fie distribuit din nou, după ce Organizația Mondială a Sănătății și-a anunțat îngrijorarea cu privire la varianta Omicron.

Tabelul conține siglele mai multor organizații sanitare, inclusiv a Organizației Mondiale a Sănătății, care a confirmat pentru AFP că documentul nu este autentic.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre cum ar trebui să ne petrecem sărbătorile de iarnă: „Să limiteze numărul oamenilor dintr-un apartament , un test nu-i costă nimic”

Variantele virusului care provoacă Covid-19 apar prin mutație în mod imprevizibil, potrivit experților.

România nu este singura țară în care sunt promovate astfel de informații false!”, a transmis RO-vaccinare, pagina de Facebook folosită de reprezentanţii Campaniei de Vaccinare din România.

„Acest tabel este o înșelătorie”, au transmis autorităţile.

Citeşte şi: Cum află medicii că un pacient este „vaccinat la chiuvetă”. Explicaţia unui specialist