Cum află medicii că un pacient este „vaccinat la chiuvetă”. Explicaţia unui specialist

Vaccinarea la chiuvetă le-a dat mari bătăi de cap atât anchetatorilor, cât şi medicilor. Mulţi pacienţi cu forme severe de COVID au recunoscut abia în ultima fază, când au ajuns la ATI în imposibilitate de a mai respira, că nu sunt vaccinaţi împotriva SARS-COV 2, deşi au certificatul verde.

10 dec. 2021, 11:30
Cum află medicii că un pacient este „vaccinat la chiuvetă”. Explicaţia unui specialist

Aproape 4000 de persoane au fost „vaccinate la chiuvetă” numai la centrul de vaccinare din Vama Petea, au dezvăluit anchetatorii. Este cel mai mare dosar de fals la vaccinare instrumentat de procurorii din România. De asemenea, alte cazuri de certificate false de vaccinare sunt verificate de anchetatorii români.

Grav este că unii dintre cei vaccinaţi la chiuvetă au ajuns în spitale cu forme severe de COVID-19.

„Ne-am dat noi seama și colegii mei de la pneumologie, de la ATI, și-au dat seama când pacientul nu este vaccinat.  Pentru că în marea majoritate a cazurilor, pacienții vaccianți nu fac forme severe și atunci când ai în ATI sau în pneumologie pacient vaccinat cu forme extrem de severe, prima dată noi am învățat să ne punem întrebarea dacă a fost vaccinat la chiuvetă”, a declarat Victor Cauni, managerul Spitalului „Colentina”, citat de Digi24.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 10 decembrie 2021. Mai puţin de 1000 de cazuri, valul 4 este pe terminate. Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la 1,1

Când ajung în stare gravă, unii pacienţi recunosc că nu sunt vaccinaţi.

„Când boala este foarte severă, o serie de pacienți recunosc că, de fapt, nu au fost vaccinați. Asta e o mare durere a noastră, când am văzut pacienți vaccinați , care de fapt erau nevaccinați. (…) Când suferința este maximă, atunci pacientul, la întrebările repetate ale medicului: v-ați vaccinat?, recunoaște și probabil – sau cel puțin sper – să regrete. Am avut de curând un caz de pacient tânăr, care la plecare a promis că atunci când va trebui se va vaccina în realitate”, a povestit Victor Cauni.

Citeşte şi: Guvernul, criticat pentru măsurile luate în pandemie. Jurma: relaxarea inhibă vaccinarea, campania a fost făcută knockout