Avertisment sumbru al oamenilor de știință! Pământul va fi lovit de mai multe furtuni geomagnetice

Mai multe avertismente pentru furtuni geomagnetice ușoare și moderate au fost emise de Centrul Spaţial de Predicţie Meteo din cadrul Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă din SUA, dar şi de biroul MET al Marii Britanii.

14 mart. 2022, 16:39
Avertisment sumbru al oamenilor de știință! Pământul va fi lovit de mai multe furtuni geomagnetice

Centrul Spaţial de Predicţie Meteo din cadrul Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă din SUA, dar şi biroul MET al Marii Britanii, a emis avertismente pentru furtuni geomagnetice uşoare şi moderate în zilele următoare.

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta viitorul alimentar pe Pământ! Ce e ”carnea” vegetală printată 3D și cât de sănătoasă e

Nivelurile acestor furtuni indică faptul că ar putea avea loc degradări ale frecvenţelor înalte radio la latitudini înalte, iar unii sateliţi ar putea avea nevoie de asistenţă. De asemenea, ar mai putea fi fluctuaţii în reţelele de energie, iar animalele migratoare ar putea fi dezorientate din cauza acestor furtuni. În cel mai rău caz, spun cercetătorii, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile, sateliţii ar putea fi distruşi şi scoşi de pe orbită.

CITEȘTE ȘI: Don’t Look Up, un asteroid se îndreaptă spre Pământ cu o viteză de 76.000 km/oră. Va fi cea mai mare apropiere de Terra, pentru următorii 200 de ani

„Sunt şanse ca pe 14 martie să vedem o creştere a fenomenelor de auroră boreală, ca rezultat a două ejecţii de masă coronală şi o gaură coronală care se îndreaptă cu viteză spre Pământ”, a transmis biroul MET al Marii Britanii, potrivit Science Alert.