Cum va arăta viitorul alimentar pe Pământ! Ce e ”carnea” vegetală printată 3D și cât de sănătoasă e

Carnea care nu conține carne va fi hrana viitorului. Da, ai auzit bine! Se pare că tot mai multe companii dezvoltă tehnologii prin care să obțină burgeri, cârnați, fripturi sau alte preparate din materie vegetală care să imite unu la unu produsele provenite de la animale.

08 mart. 2022, 09:18
Cum va arăta viitorul alimentar pe Pământ! Ce e ”carnea” vegetală printată 3D și cât de sănătoasă e

Cum va arăta viitorul alimentar pe Pământ! Un start-up din Israel a făcut primul steak vegetal, tipărit cu ajutorul tehnologiei 3D. Friptura vegetală tipărită cu ajutorul tehnologiei 3D o imită perfect pe cea provenită din natură.

Cum va arăta viitorul alimentar pe Pământ! Ce e ”carnea” vegetală printată 3D și cât de sănătoasă e

Este făcută din proteine de soia și mazăre, grăsime de cocos și ulei de floarea-soarelui, la care se adaugă arome naturale. Steak-ul a fost special gândit pentru a avea o structură similară cu friptura de vită. Are un nivel ridicat de proteine și, datorită faptului că e de origine vegetală, nu are colesterol.

„Tehnologia noastră poate crea secțiuni întregi de mușchi, la fel cum o vacă le poate produce, dar într-un mod mult mai eficient, cu un cost mai mic și, desigur, cu mai multă grijă pentru mediu. Așa că am introdus o nouă categorie. Putem face întreaga vacă, nu doar o parte a vacii – fripturi pentru gătire lentă, grătar, tot ce poate produce un animal, noi dorim să facem la fel sau poate chiar mai bine”, a declarat Eshchar Ben-Shtrit, directorul start-up-ului Redefine Meat.

Citește și: Moldovenii au început să-şi facă provizii după ce Maia Sandu şi-a anunţat intenţia de a declara stare de urgenţă. Magazinele alimentare, luate cu asalt de la primele ore. VIDEO
Laura Ene, medic nutriționist, a explicat la Digi24 că aportul nutrițional este cel care ne interesează de fiecare dată, atunci când vorbim despre sănătate, despre o nutriție echilibrată și despre a mânca sănătos.

„Până la urmă, despre ce vorbim în această carne 3D? Despre o proteină extrasă din vegetale, nimic de spus, dar știm bine că proteina vegetală nu are toți aminoacizii complecși, nu are toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul nostru. Mai erau ceva uleiuri pe acolo, uleiuri vegetale, dar am auzit și despre uleiul de cocos, ceea ce nu face deloc și nu transformă această bucată de carne artificială într-un aliment sănătos”, atrage atenția medicul nutriționist.

Citește și: Alimentul banal care poate transforma cafeaua într-un mic dejun sățios. E extrem de ieftin și face minuni pentru organismul uman