Avertisment teribil al medicului Adrian Marinescu. „Dacă mergi la mare, nu face niciodată asta! Riscul este real!”

Adrian Marinescu a lansat un avertisment teribil cu privire la pericolul la care ne expunem în momentul în care mergem pe litoral. Reputatul medic este de părere că trebuie evitat contactul prelungit cu alte persoane și că masca trebuie folosită obligatoriu ori de câte ori nu se respectă distanțarea.

31 iul. 2020, 04:24

Adrian Marinescu a declarat că în cazul în care o persoană infectată trece pe lângă cineva preț de câteva secunde, riscul e minim. Însă dacă persoana în cauză stă la masă cu alți oameni care nu poartă măștile de protecție timp de câteva ore, riscul este real.

„Constanța e din păcate tot o zonă roșie și în momentul în care vorbim de o zonă aglomerată, și acolo sunt zone aglomerate, cu siguranță că masca trebuie folosită ori de câte ori e distanțare. Mai trebuie să știm ceva: contactul prelungit trebuie evitat. În momentul în care cineva trece pentru câteva secunde pe lângă mine, riscul de transmitere este minim. În momentul în care stau cu cineva la masă, probabil că stau ore. Și atunci e clar că există un risc real și la masă nu am mască. Și atunci, trebuie să fiu atent cu cine aleg să stau la masă”, a spus Adrian Marinescu la Antena 1.

Masca devine obligatorie pe litoralul românesc din 1 august. Noi restricţii pentru turişti de sâmbătă

Până joi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până acum , 2.304 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 402 pacienți.


loading...