Avertismentul celebrului neurolog Constantin Dulcan. Cuvintele care blochează sistemul imunitar și provoacă boli grave

Celebrul neurolog și neuropsihiatru Constantin Dulcan este convins că anumite cuvinte pot avea o influenţă decisivă asupra unei persoane. Acesta susţine că, uneori, se poate ajunge chiar până la blocarea sistemului imunitar.

30 apr. 2022, 06:59
Avertismentul celebrului neurolog Constantin Dulcan. Cuvintele care blochează sistemul imunitar și provoacă boli grave

Avertismentul celebrului neurolog Constantin Dulcan. Reputatul specialist susţine că orice boală se poate agrava sau se poate vindeca, nu doar de tratament și de medici, ci și de credință și comunicare.

Avertismentul celebrului neurolog Constantin Dulcan. Cuvintele care blochează sistemul imunitar și provoacă boli grave

„Putem să comunicăm o veste proastă în foarte multe maniere. Poți să fii tu însuți foarte speriat și să comunici, iar reacția ta să fie receptată în aceeași manieră, sau poți să comunici într-o stare afectivă liniștită. Nu cred că putem să spunem tot ce vrem lumii. Există lucruri pe care nu le putem comunica pentru că ar face rău. (…) De ce să îi spui unui om că moare? De ce să îi spui că nu are nicio șansă? A fost un om în istoria religiei care s-a numit Iisus, și în momentul în care el vindeca, celălalt îl lăuda, și în modestia lui a spus ”nu eu, ci credința ta te-a vindecat”, a spus prof. dr. Constantin Dulcan la Etno TV.

Obiceiul nociv care îți îmbolnăvește organismul. Constantin Dulcan trage semnalul de alarmă: ”Trebuie să te aperi prin detașare”

Celebrul neurolog a dezvoltat ideea că orice veste, oricât de proastă ar fi, trebuie comunicantă într-o manieră pozitivă și optimistă pentru că doart aşa omul aflat în suferinţă se poate vindeca sau poate depăși momentele digicile prin care trece.

Neurologul Constantin Dulcan face dezvăluiri uimitoare: ”Am 1.000 de dovezi că Dumnezeu există, am văzut vindecări miraculoase!”

„Știți ce facem noi când le spunem oamenilor că nu au nicio șansă să se vindece? Îi blocăm sistemul imunitar. Noi ne naștem cu toate posibilitățile de boală, dar și de apărare. Vreau să nuanțăm. Nu înseamnă că nu trebuie să îi spui nimic acelui om, dar trebuie să folosim acei termeni prin care omului aceluia nu îi facem rău. O boală o vindeci în funcție de starea ta psihică. Dacă tu nu reușești să ieși din reacția de deprsie, de anxietate, de frică, atunci ai puține șanse să te vindeci. Eu îi vedeam pe pacienții mei din secție cu același accident vascular. Unul era optimist, avea încredere, și se vindeca mult mai repede”, a mai spus Constantin Dulcan.